Borhave geeft in laatste vijf minuten winst uit handen

De wedstrijden tussen V&L en Borhave leveren altijd spektakel op met een ongewis resultaat, deze wedstrijd was daarin niet anders. Een sterk Borhave speelde in Geleen een prima wedstrijd waarin de ploeg lang uitzicht had op de winst. Vijf minuten voor tijd nam V&L, naar later bleek, definitief de leiding.

Beide ploegen wilden vanzelfsprekend het jaar met winst starten, met die instelling begonnen de ploegen om 19.30 uur. Er ontspon zich een mooi duel van twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Borhave kwam het best uit de startblokken en na 10 minuten had de ploeg een mooie voorsprong, 3-7. In de volgende twaalf minuten echter kwamen de gasten niet tot scoren, in die periode wist V&L de achterstand om te zetten naar een voorsprong van één doelpunt. De thuisploeg liep zelfs weg naar 11-8 alvorens de Bornse ploeg van Rik Philips weer terugkwam tot een ruststand van 12-11. Het missen van open kansen blijft de laatste tijd een manco van het prima spelende Borhave.

Na rust kwamen de gasten sterk terug Eslie Wissink (r) stond prima te keepen en dat is ook nodig omdat Cynthia Snippert (l) in verband met een gescheurde kruisband langdurig uitvalt. Op 14-14 kwamen de ploegen weer gelijk. Hierna kwamen beide ploegen gedurende 10 minuten afwisselend tot scoren. Borhave nam opnieuw het initiatief en liep weg naar 17-20 met nog 10 minuten te spelen. V&L kwam opnieuw terug en nam vijf minuten voor tijd weer een voorsprong 21-20. Nog even kwam Borhave terug naar een gelijke stand, maar uiteindelijk was de thuis ploeg in de slotfase in staat de 25-22 winst naar zich toe te trekken. V&L was uiteindelijk op de beslissende momenten net iets slagvaardiger.

De eerst volgende wedstrijd speelt Borhave op zaterdag 13 januari in Venlo tegen concurrent Handbal Venlo. De volgende thuiswedstrijd is zondag 21 januari, dan is grootmacht Quintus uit Kwintsheul (ZH) om 13.00 te gast in Borne.

Foto archief: @TGFilms