Heren VKC winnen wel, maar spelen wederom niet sterk

Op de vroege zaterdagavond speelden de heren VKC’03 in het thuis bad tegen het hoger geklasseerde Neptunia uit Sneek. De heren kwamen goed op gang en na een communicatie fout van de tegenpartij kwam Tom ter Wee vrij door en zette deze mooie inzwemmende actie in een doelpunt. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, waardoor er veel heen en weer werd gezwommen. Na een mooi uitgespeelde aanval wist Rob Kienhuis op een onverwacht moment te scoren. Het eerste kwart eindige in 3-3.

Het tweede kwart werd begonnen en direct maakte Tom ter Wee een mooie man meer af in de rechterhoek. De tegenpartij probeerde te scoren maar Harm Harmsen wist het doelpunt te voorkomen. De tegenpartij raakte hierna aanzienlijk geïrriteerd en daar wist Rob Kienhuis flink gebruik van te maken en maakte 2 doelpunten. Keeper VKC’03 had flink getraind op de man-meer situaties maar ze pakten nog niet uit zoals het behoorde. Toch scoorde Raymond Broenink uit een man-meer met een strakke bal. Het tweede kwart eindigde met 9-6 in het voordeel van de thuispartij.

Begin derde kwart miste de tegenpartij een 5 meter, waarna Rogier Krom, Raymond Broenink strak aanpaste en de bal mooi kon door tikken over het hoofd van de keeper. De tegenpartij maakte een fout waarna Bram Paus een 5 meter omzette in een 11-6 stand. Bij de tegenpartij waren er 3 man met 3 p’tjes, hierdoor hadden zij geen wissels meer. Keeper Johan Webbink wist twee heerlijke 5 meters tegen te houden, waardoor Neptunia de aansluiting niet kon vinden. Het derde kwart eindigde met 12-8 voor de thuisploeg.

VKC begon het laatste kwart met een man meer, maar kon de eerste drie minuten hier niet van profiteren. Na een mooie pass van Tom ter Wee  knalde Ruben Weghorst de 13-8 er in. Ondanks dat de heren van VKC’03 een constante man meer hadden maakten ze de aanvallen niet goed af. Rob Kienhuis besloot de eindstand met een lopje waarna de wedstrijd eindige met een 15-11 uitslag.

Doelpuntenmakers: 5x Rob Kienhuis, 4x Raymond Broenink, 2x Rogier Krom, 2x Tom ter Wee en Bram Paus en Ruben Weghorst elk 1x.