Peatminers beginnen het jaar met mooie overwinningen

Het nieuwe jaar is begonnen en Peatminers groen is alweer te zien in de Stamper. Na het jeugdtoernooi vorige week was het tijd voor de oudere teams om weer te gaan spelen. De Jongens U18 wonnen na een spannende wedstrijd en de meiden U18 namen een grote stap in de richting van het kampioenschap.

Peatminers MU18 – Wildcats MU18: 61-58
De jongens waren gebrand op een revanche op Wildcats. Aan het begin van het seizoen verloor Peatminers in de laatste minuten van de wedstrijd met vier punten van de ploeg uit Nijmegen. Het 1e kwart begon -bijna traditiegetrouw- rommelig. Veelvuldig balverlies en een aantal gemiste kansen leidde tot een kleine achterstand (15-17). Vanaf de vrije worplijn wisten de jongens die achterstand om te buigen naar een 33-30 ruststand. Na de rust voltrok zich een ware thriller. Peatminers probeerde los te komen, maar Wildcats hield de achterstand beperkt tot maximaal 5 punten. Halverwege het 4e kwart kwam Wildcats langszij en zelfs op voorsprong. Met nog 30 seconden op de klok was de stand 57-58. Peatminers hield het hoofd koel en met twee snelle scores bracht het team de 61-58 eindstand op het bord. Wildcats probeerde balbezit te forceren door fouten te maken, maar dat mocht niet meer baten. Zo pakten de jongens hun eerste en dik verdiende overwinning van het seizoen.

Peatminers VU18 – Jolly Jumpers VU18: 62-30
Afgelopen zaterdag was de wedstrijd waar het om draaide (die ook nog eens op live werd uitgezonden op de Facebook pagina van de Peatminers!). Peatminers VU18 tegen Jolly Jumpers VU18. Als Jolly Jumpers nog kans wilde maken op het kampioenschap moesten ze van de meiden winnen met meer dan 16 punten verschil. Ondanks dat waren de meiden van Peatminers erg zenuwachtig. De wedstrijd werd fel gespeeld maar Peatminers kwam al snel op voorsprong. In de rust was het voor Jolly Jumpers al bijna onmogelijk om ons nog in te halen. Hierdoor ging Peatminers nog beter spelen en eindigde de wedstrijd in 62-30.