TOP kan geen vuist maken tegen koploper

Afgelopen weekend stond voor TOP de zware wedstrijd tegen koploper ODIK uit Barneveld op het programma. In Barneveld kon TOP het ODIK nog aardig lastig maken, maar ging de wedstrijd toch verloren door het hoge scorend vermogen van de Barnevelders.

ODIK begon voortvarend aan de wedstrijd en stond binnen twee minuten 2-0 voor. Ook TOP kwam hierna op het scorebord, maar ODIK leek maar een opdracht te hebben, namelijk zo snel mogelijk uitlopen en laten zien dat de punten niet in Vroomshoop bleven. TOP had in de eerste vijf minuten tot 2-3 een antwoord op het snel spelende ODIK. Daarna ging ODIK met scherp schieten en wist het de voorsprong uit te breiden naar 2-8. Na een time-out aan TOP-zijde ging ODIK rustig door met scoren en TOP wist af en toe een doelpunt mee te pikken. Met tussenstanden als 4-14, 5-17 en 5-22 werd er uiteindelijk gerust met 7-22.

Na rust eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. De klasse van ODIK was gewoon te groot voor de toppers. Door frustratie en een wat warrige leiding vielen er ook nog twee gele kaarten aan de kant van TOP. Gert Schorn maakte gebruik van al zijn wissels door de jongste spelers te laten ruiken aan het niveau in de eerste klasse. Zo mochten Imke Reekers en Michelle Nieuwlaar hun debuut maken in het eerste. De stand deed er niet meer toe en het was aan TOP om nog inzet te tonen aan het gekomen publiek. ODIK bepaalde uiteindelijk de eindstand op 16-37.

Komend weekend speelt TOP in Hoevelaken tegen Telstar. Aanvang 19:40 uur.