Terechte overwinning De Zweef op FC Winterswijk

Het was een wedstrijd die niet de schoonheidsprijs verdiende, maar wel een terechte winnaar opleverde. Er zat weinig lijn in het spel van beide teams, maar De Zweef was de betere ploeg met meer balbezit en meer aanvallend vermogen. Althans tot de zestien meter, want echte kansen waren er maar weinig. Een vroege voorsprong voor de blauwwitten betekende niet dat de race al gelopen was. Winterswijk maakte gelijk en De Zweef moest wachten tot ver in de tweede helft eer de winnende 2-1 op het scorebord kwam.

De Zweef begon met Daniël Jannink (spits) en Dennis van der Lely (linksback) in de basis en kende een droomstart. Zo wordt dat genoemd, maar dat is het in de praktijk vaak niet. Na een minuut voetballen knalde Sven Dikkers op doel en zijn inzet werd corner getikt. Uit die corner werd een voorziet van Jesper Krukkert doorgekopt tot voor de voeten van Sven Dikkers die met een halve omhaal de keeper onhoudbaar passeerde: 1-0.

Toen de wedstrijd zo’n twintig minuten oud was, werd slecht verdedigen door de bezoekers afgestraft met een strak diagonaal schot waarbij keeper Tom Lubbers het nakijken had: 1-1. Daarna kabbelde de wedstrijd naar de rust met een paar kleine kansen voor De Zweef. Voor het publiek was het noch spannend, noch hartverwarmend. De thee was welkom.

Na rust kwam Nick Snellink voor Daniel Thole Emanuel. Hij had even later de 2-1 voor het oprapen na een mooie voorzet van Jesper Krukkert die Nick bij de tweede paal in vrije positie over het doel werkte. Met nog een half uur spelen kwam Sven Kolman voor Daniël Jannink. Het spel in de tweede helft leek veel op dat in de eerste, waarbij we moeten aantekenen dat De Zweef de ploeg was die liet zien te willen winnen.

In de 76e minuut kon Jesper Krukkert in zijn gang naar het doel alleen maar worden gestuit met een overtreding. Nick Snellink plaatste zich achter de bal en schoot hard richting korte hoek, waarbij de bal een venijnig stuitertje maakte, waardoor de Winterswijk-keeper het nakijken had: 2-1. Even later kreeg Sven Kolman nog een prachtige kopkans, maar die ging verloren. Vlak voor tijd kreeg de beste man van FC Winterwijk, Lenn Redeker, nog een dot van een kans op de in hun ogen verdiende 2-2, maar zijn schot ging mis. Geel was er voor Jacco ten Hove en Nick Snellink.