Topschakers naar 45e Qonnected Schaaktoernooi in Hardenberg

Zalencentrum Mulder zal op zaterdag 24 februari omgedoopt worden tot het episch centrum van de Rapid schaakwereld. Schaakvereniging Hardenberg organiseert het 45e Qonnected Schaaktoernooi. De toenemende hype rond de schaaksport zorgde vorig jaar voor een recordaantal van over de honderd deelnemers. Traditiegetrouw geven meerdere Grootmeesters acte de présence. Daarnaast staat het toernooi open voor clubspelers, jeugdspelers en huisschakers.

Na vijfenveertig jaar is dit toernooi bij de top van de regionale clubschakers uitgegroeid tot een klassieker. De stijgende populariteit van de schaaksport onder jongeren is naast het internet mede te danken aan super GM Anish Giri en de 18-jarige Nederlands Kampioen Jorden van Foreest. Jeugdtalenten, oosterburen en overige liefhebbers zullen naar rating worden ingedeeld in groepen van maximaal acht schakers. Per ronde beschikt een speler over twintig minuten bedenktijd per partij, iets wat de amusementswaarde zeker ten goede komt.

Het publiek kan ook deze editie weer van dichtbij ervaren dat de tijdsdruk waaronder de schakers presteren een garantie is voor spectaculaire partijen vol blunders, onbedoelde stukoffers en bizarre ontknopingen. Om de toestroom van schakers ordelijk te laten verlopen zullen vanaf het station naar de speelzaal pendelauto’s worden ingezet. Wethouder van sport Douwe Prinsse, zal het toernooi omstreeks 10.00 uur openen. De prijsuitreiking vindt rond 17:00 uur plaats. De eerste prijs bedraagt €300,-. Aanmelden kan via de website www.sv-hardenberg.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer