Kostbare nederlaag DOS’37 bij concurrent SDVB

Dit was de eerste returnwedstrijd van dit seizoen. In Vriezenveen won SDVB met 1-2. Maar na 12 wedstrijden stonden de Vriezenveners intussen 3 punten voor op SDVB. Het was dus een hele belangrijke pot voor de Barnevelders. Op doelsaldo er over heen, of op zes punten achterstand komen.

SDVB schoot uit de startblokken en zette DOS meteen onder druk. Maar DOS liet niet zomaar met zich sollen en vocht terug. Het leverde hen 2 gevaarlijke hoekschoppen op. Na een aantal venijnige speldenprikken van SDVB, schoot Onur Tekay halverwege de eerste helft op de paal. Een minuut later was het wel raak. Na goed door gaan, werd Rob Knul bereikt, die onhoudbaar binnen schoot. Het leek voor de Barnevelders wel olie op het vuur, want DOS kreeg prompt een spervuur van schoten te verwerken. Keeper Julian Bakker zat er goed bij toen Rob Knul nogmaals hard op doel schoot en had mazzel dat een vrije trap van Sebastian van Kammen op de kruising uiteenspatte. DOS kon er weinig tegenoverstellen. Op slag van rust kreeg DOS dan toch een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het schot smoorde in de muur.

Na de thee probeerde DOS wel wat meer druk te zetten, maar SDVB gaf niks weg. Nee, SDVB breidde de voorsprong uit. Eerst verzuimde Maarten van de Groep binnen te schieten en even later verzuimde scheidsrechter Weiland de bal binnen de zestien, dus pingel, te leggen, maar er was geen houden aan. In de 62e minuut was er diep in de zestien een handsbal. Nu ging de bal wel op de stip en scoorde Rob Knul onberispelijk: 2-0.

Een kwartier voor tijd nam DOS het initiatief over. De mannen uit Vriezenveen probeerden met lange ballen en opportunistisch voetbal de wedstrijd om te keren. En dat lukte ook bijna. Het was keeper Jeroen van Binsbergen, die zijn ploeg overeind hield in die fase. Tien minuten voor tijd viel zelfs de aansluitingstreffer. Man of the Match Geert van de Veen was overal tegelijk, maar één keer in de zestien vond de scheidsrechter dat hij net over de schreef ging. Vanaf elf meter kon ook Jeroen er niks meer aan houden. Met slechts 1 doelpunt verschil, werd het nog tien minuten billen knijpen. DOS viel zo hartstochtelijk aan, dat in hun achterhoede alles open lag.

Op de ranglijst tekent zich steeds meer een duidelijke verdeling af. Een top drie en drie degradatiekandidaten, met daartussen een grote middenmoot van zeven ploegen. Daar maken DOS en SDVB nu volop deel van uit.

Volgende week zal DOS dan ook vol aan de bak moeten tegen SV Hierden, dat eveneens een directe concurrent is voor een positie op de ranglijst. Er zal gewonnen moeten worden om enigszins aansluiting te houden met de grote middenmoot. Eerst wacht donderdagavond nog de bekerwedstrijd tegen DZC’68 in Doetinchem om verder te komen in de KNVB beker.