Webton komt op stoom

Het zat er de laatste weken al aan te komen: de mannen van Webton gaan deze competitie in de Topdivisie nog menig wedstrijd winnen. Verleden week werd in Bedum tegen DIO nog nipt in de 5e set de wedstrijd verloren met 18-16, maar in sporthal Veldwijk in Hengelo moest de nummer 2 op de ranglijst VoCaSa uit Nijmegen gisteren ervaren hoe het team van traner/coach Hans Bruins steeds sterker en stabieler begint te worden.

En niet alleen de vaste waarden in het team, maar ook de spelers, die tot voor kort niet zoveel speelminuten kregen pakken de uitdaging op. De eerste set werd nog enigszins moeizaam gewonnen met 26-24, maar set 2 en 3 werden een makkelijke prooi met 25-20 en 25-21.

Opvallende spelers aan de kant van Webton waren in deze wedstrijd vooral Sybe Tabak, die 100% aanvallend scoorde, Luc Veldhuis, die zeer sterk stond te blokkeren en Jasper Smit, die door z’n enorme servicedruk de tegenstander vaak in verwarring bracht. Door deze overwinning is Webton iets over de helft van de competitie op weg richting de 4e plaats op de ranglijst.