Geen loon naar werken voor Blauw Zwart tegen KIOS’45

Met een afgeladen tribune, twee ploegen die op de vijfde en zesde plek stonden en voor de verliezer waarschijnlijk de nacompetitie in het vooruitzicht, was de wedstrijd tussen Blauw Zwart en KIOS’45 uit Sibculo een ware kraker te noemen.

Toen de juiste spelers in het juiste vak waren opgesteld, bleef het voor de toeschouwers nog enkele minuten doelpuntloos, ondanks de goede aanvallen van beide kanten. Pas in de zesde minuut viel het eerste doelpunt en daarna ging het snel. De blauwhemden wisten ruim een kwartier niet te scoren en konden geen resultaat maken tegen KIOS, dat de thuisploeg op een 0-7 achterstand zette.

De wedstrijd leek echter totaal nog niet uitgespeeld: Blauw Zwart bleef rustig verder spelen en zocht naar het eerste doelpunt, dat door pech en kortdurende aanvallen even op zich liet wachten. Eenmaal gescoord, losten ze de achterstand een klein beetje op door drie keer op rij te scoren. Vervolgens zette Kios nog een eindsprint in en zo werd er gerust met 3-9.

De tweede helft was eenzelfde voortzetting van de eerste, alleen wisselde het scoren elkaar beter af en werden er geen grote gaten van meer dan vier doelpunten geslagen. Datzelfde gat kon door de Wierdense korfballers niet meer worden gedicht, want ook na de pauze vielen de kansen er net niet in. Aan het eind ebde eveneens het voordeel van de twijfel weg en hielpen enkele strafworpen Kios aan een 7-15 overwinning. Zij bleken effectiever in de afronding en hadden bovendien de gehele wedstrijd gemak van hun ruime voorsprong in het eerste kwartier.

Een verliespartij voor Blauw-Zwart dus, dat daarmee richting de gevarenzone is geschoven. Er resteren nog twee wedstrijden tegen achtereenvolgens RDZ en Skunk. Van beide teams moet gewonnen worden, willen ze de degradatiewedstrijden ontlopen. Ondanks de stand, biedt deze verloren wedstrijd wel perspectief voor de komende twee beslissende wedstrijden. Blauw Zwart heeft in de afgelopen reeks laten zien dat ze tot het gaatje gaan en een stevig fundament hebben neergelegd waar ze nu eindelijk eens mee kunnen gaan pieken.