Borhave wint van Foreholte en staat nu vijfde

Borhave moest op carnavals zaterdag winnen van Foreholte op weg naar de doelstelling dit seizoen, de vijfde plaats in de eredivisie. Dat dit vandaag in de tussenstand al tot stand kwam, was een verrassing. Venlo verloor thuis van VZV en staat nu op doelsaldo onder de Bornse damesploeg. In sporthall ’t Wooldrik was het publiek in redelijk grote getale opgekomen, een aantal waren carnavalesk uitgedost..

De wedstrijd begon uiterst moeizaam. Foreholte kwam voor een goed resultaat en speelde onbevangen. De ploeg van Rik Philips en Afton Groener, leek gespannen en speelde onnauwkeurig waardoor de eerste helft voor de Twentse dames uiterst moeizaam verliep. Foreholte had het initiatief gedurende de eerste 20 minuten en nam telkens de voorsprong, bij Borhave kwamen de scores erg moeizaam. Pas in de laatste 10 minuten nam Borhave het heft enigszins over en wist met een 10-9 voorsprong de rust in te gaan. Een juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Na de pauze leek het beeld zich voort te zetten, maar dat bleek alleen de eerste paar minuten. Borhave kwam als team boven en onder aanvoering van keeper Eslie Wissink (beide ploegen hadden goede doelvrouwen) nam Borhave afstand. Uiteindelijk speelde de thuisploeg wervelend en was er weinig af te dingen op de 28-21 eindstand. Borhave staat nu in punten gelijk maar op doelsaldo boven Venlo op de vijfde plaats in de eredivisie.

Komende zaterdag 17 februari speelt Borhave om 20.45 in het Noord-Hollandse ’t Veld. De volgende thuiswedstrijd zal zijn op zondag 25 februari , dan is VOC uit Amsterdam om 13.00 uur te gast in Borne.

De foto is gemaakt door Marion Hoogervorst.