avc Heracles een maatje te groot voor Langeveen

Na een lange winterstop en carnavalsperiode moest er vandaag weer worden gevoetbald door de heren van Langeveen tegen AVC Heracles in Almelo. Het strijdplan tegen de nummer 2 van de competitie was duidelijk. Hen laten voetballen en loeren op de counter. In de eerste helft stond de organisatie goed. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd, maar dat gold eigenlijk ook voor de Heraclieden. Een paar speldenprikjes werden door Langeveen overleefd voordat de kleedkamer werd opgezocht.

In de tweede helft wilde Langeveen ook weer de nul vast houden en hopen op een paar mogelijkheden. Met een gehavende ploeg leek er ook niet veel meer in te zitten. Maar juist in de eerste minuut na rust werd er net buiten de 16 een overtreding gemaakt op Roy van de Aast. Nick Lohuis ging achter het stukje leer staan en plaatste de bal beheerst in de rechterhoek. De voorsprong was binnen, maar daarna werd het lastiger. Toen Heracles de 1-1 maakte, drukte die ploeg door om op voorsprong te komen. In een tijdsbestek van 20 minuten scoorde de thuisploeg nog twee keer en was de wedstrijd gespeeld.

Het was duidelijk dat Heracles vandaag een maatje te groot was voor Langeveen. Langeveen gaat volgende week voor een beter resultaat. In de thuiswedstrijd tegen Phenix moeten er een keer weer 3 punten worden gepakt.