ZC Losser H1 heroverd koppositie na overwinning op stug BZC

Door de uitslagen van de wedstrijden die door de concurrenten van ZC Losser H1 werden neergezet, kon Losser door een overwinning op BZC H5 uit Borculo de koppositie heroveren. Vooraf leek het al een moeilijke klus te worden, ondanks de lage klassering van de ploeg uit Borculo had Losser het tegen die ploeg erg lastig in de heenwedstrijd tijdens de eerste seizoenshelft. Het eerste kwart begon goed voor Losser, een afstandsschot zorgde er na achttien seconden al voor dat Losser de voorsprong nam.

De periode die daarna kwam had Losser het erg moeilijk de midvoor te vinden. BZC speelde een geraffineerde zonedekking, waar Losser erg veel moeite mee had.  Aan de andere kant van het speelveld wist Borculo hun midvoor wel te vinden, dit resulteerde in een grote kans en een man-meersituatie. Alleen de man-meersituatie werd benut, waardoor de stand op 1-1 was gekomen. Aan het eind van het eerste kwart wist Losser toch de zonedekking te doorbreken en te scoren, 2-1.

In het tweede kwart had Losser minder moeite de midvoor te bereiken, hierdoor kon de Losserse midvoor na een minuut de voorsprong uitbouwen naar 3-1. Losser had in deze fase van de wedstrijd zeker de overhand, maar toch konden de mannen uit Borculo scoren uit een counteraanval. Losser hield na deze goal het heft in eigen handen en zorgde er met goed verdedigend werk voor dat BZC geen kansen kreeg. Losser creëerde zelf wel veel kansen, maar miste er ook veel, één goal ging erin; een afstandsschot zorgde voor een voorsprong van 4-2.

In het derde kwart werd het beeld van het tweede en eerste kwart doorgetrokken, Losser had nog steeds moeite de midvoor te vinden, terwijl het er met goed verdedigend werk voor zorgde dat ook BZC weinig tot niets kon creëren. Pas na drie minuten spelen in het eerste kwart vond Losser hun midvoor, hij scoorde onberispelijk de 5-2. BZC wist dat er iets moest gebeuren, zij zochten de aanval en met succes; binnen een minuut scoorde ze twee doelpunten, waardoor het laatste kwart begon met een stand van 5-4.

In het begin van het vierde kwart beging een verdediger van BZC een persoonlijke fout, waardoor Losser een man-meersituatie kreeg. Deze situatie werd knap uitgespeeld en Losser bracht de marge weer op twee. BZC zocht na de goal van Losser naar een aansluitingstreffer, er werd meermaals van afstand geschoten, maar de Losserse goalie wist deze inzetten te keren. In een tegenaanval scoorde Losser zelfs de 7-4. Met nog twee minuten op de klok leek de wedstrijd beslist. BZC werd niet meer gevaarlijk, waardoor Losser de drie punten pakte die ze terug aan de kop van de competitie brachten.

Periode standen: 2-1, 2-1 en 1-2 en 2-0. Doelpuntenmakers Losser: Felix Huke (2), Youri Wigger (2), Matijs Vaneker, Erik de Vries en Michel Brookhuis