Vermeij matchwinner voor Heracles in Overijsselse derby

De Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle is zaterdagavond nipt door de thuisclub met 2-1 gewonnen. Matchwinner in deze niet onaantrekkelijke derby werd Vincent Vermeij die een voorzet van Kristoffer Peterson doeltreffend afrondde. In de eerste helft deden beide teams weinig voor elkaar onder. Kansen waren er in het begin weinig.

Piotr Parzyszek miste voor de gasten en uitblinker Brandley Kuwas schoot voor de thuisclub op de lat. Uit een hoekschop schoot dezelfde speler via de handen van doelman Diederik Boer opnieuw op de lat maar kort voor rust was het toch raak voor de thuisclub en opnieuw stond Kuwas aan de basis. Uit een voorzet van hem kopte Peterson verdiend de 1-0 binnen. Even later trof Kuwas voor derde keer het houtwerk.

Direct na de hervatting kreeg Kuwas een mooie kans op de 2-0 maar zijn schot verdween via doelman Boer over de lat. Aan de andere kant was het wel raak. Younes Namli vond Parzyszek (foto) en hij bracht PEC Zwolle naast Heracles Almelo. In een levendige tweede helft kwamen er mogelijkheden voor beide teams om de wedstrijd te beslissen. Het was uiteindelijk Heracles Almelo dat aan het langste eind trok dankzij Vermeij.

Foto’s archief: sportfoto-oost