Springendal Set-Up ’65 heren 1 is Apollo de baas

Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 wist tegen hekkensluiter Apollo de volle 5 punten te bemachtigen. Na een prima gespeelde eerste set werd het naar gelang de wedstrijd vorderde steeds moeizamer voor de thuisploeg om freewheelend deze vijf punten binnen te halen. Apollo verzette zich met hand en tand, terwijl bij Set-Up ’65 een aantal spelers onbewust een tandje lager speelden. De kwaliteit zegevierde echter en dus wist Springendal Set-Up ’65 de 4-0 winst uit het vuur te slepen.

In de eerste set was er nog geen sprake van een bikkelharde strijd. De thuisploeg freewheelde naar een volledig terechte 25-13 setwinst. Serverend, passend, spelverdelend en aanvallend was er geen vuiltje aan de lucht. Er was maar één ploeg, die deze set het spel maakte en dus ook overtuigend een 1-0 voorsprong nam. In de tweede set lag het initiatief nog steeds bij Set-Up ’65, maar in dit part stokte het ritme al wat vaker. Gelukkig was er de uitblinker van de dag Hans ten Dam, die zijn grote kwaliteiten toonde en keer op keer scoorde met een vaak prachtige aanval. Ook Gijs op de Weegh en Steven Eertman lieten zich niet onbetuigd en wisten aanvallend en blokkerend overtuigende punten te scoren. Daarnaast pakten Peter Kemperink en Clemens Kempers, goed aangespeeld door Tom Engbers, hun punten mee en dat leverde in de tweede set een 25-19 setwinst op.

In de derde set zag het publiek dat Apollo brutaalweg een voorspong nam en deze elf uitbouwde naar een 11-5 tussenstand. Coach Rob Luyrink nam een time out, maar wisselde op dat moment niet. Dankzij libero Fabian Geerdink, die met een aantal fabelachtige reddingen, de bal in het spel hield, wist Set-Up ’65 de schade beperkt te houden. Opnieuw was het Hans ten Dam, die met zekere scores de marge terugbracht. Dat leidde tot een spannende slotfase in deze derde set. Het kon alle kanten op, maar met opnieuw een sterke libero Fabian Geerdink en een paar knappe blokacties trok de thuisploeg de stand bij 23-23 gelijk. Tom Engbers probeerde met een tweede bal zijn ploeg op voorsprong te zetten en even later kreeg de spelverdeler ook de kans om aanvallend zijn ploeg op voorsprong te zetten. Het geluk ontbrak echter en dus bleef Apollo in deze spannende slotfase in de wedstrijd. Met 29-27 viel het kwartje echter goed voor het Ootmarsumse team en dus pakte men toch de 3-0 voorsprong.
I

n de vierde set leek Apollo gebroken en liep het Bornse team al snel tegen een grote achterstand aan. Jelle Clemens en Jasper Brouwer kregen van hun coach de gelegenheid om zich in de kijker te spelen. Dat deden ze met verve en de nodige scores. Toch pakte Apollo zelf ook de nodige punten mee, maar het verschil was gemaakt en het lukte de thuisploeg om verdiend deze vierde set met 25-19 te pakken. De vijf punten blijven in Ootmarsum en daarmee houdt Set-Up ’65 de derde plek, als debutant, in deze Eerste Divisie stevig in handen. Volgende week wacht Keistad en dat wordt een wedstrijd tussen twee ploegen, die zich zonder problemen handhaven op dit niveau. Set-Up ’65 heeft op de komende tegenstander 9 punten voorsprong en bij winst houdt men ook deze club op afstand. De thuiswedstrijd tegen Apollo is wat dat betreft een mooie opmaat geweest met voor het publiek een onderhoudende wedstrijd met Set-Up ’65 als de meer dan terechte winnaar.