Dames Tornado verliezen van WIK in Steenderen

Zaterdag stond voor de meiden van Tornado DS 1 de uitwedstrijd tegen WIK Steenderen op het programma, de nummer 4 op de ranglijst. Thuis werden er 5 punten in Geesteren gehouden, maar in Steenderen mocht het helaas niet zo zijn en won de thuisploeg met 3-1. Tornado laat een matig tot slechte pot volleybal zien. Tornado lag vanaf het begin van set 1 niet goed in de wedstrijd. De organisatie aan de kant van Tornado stond niet. Met een goed ingevallen Romy Loohuis  liep de set gelijk op. Uiteindelijk  trok de thuisploeg aan het laatste eind met een setstand van 28-26.

In de tweede set zou Tornado wat meer druk moeten leggen op de tegenstander.  Ook in de tweede set maakte Tornado te veel individuele fouten waardoor er geen sterke aanval uit naar voren kwam. WIK had een sterke verdediging en kon daarentegen wel scoren met de aanval. Ook deze set liep Tornado achter de feiten aan verloor met 25-21.

Om de wedstrijd nog te kunnen winnen moest Tornado nu punten gaan pakken. Tornado stond immers al 2-0 achter. In deze set stond de organisatie van de uitploeg beter. De passing was beter onder controle en een goed invallende Sanne Hemmer scoorde veel ballen via de middenaanval.  Tornado won deze set (21-25). Ook de vierde set moest Tornado winnen wilden ze nog met de winst naar huis gaan. Helaas was ook in de vierde set WIK te sterk voor Tornado.

Tornado haalde deze wedstrijd niet haar niveau.  Er was wederom geen servedruk vanuit Tornado en aanvallend werd er niet gescoord. WIK liet er geen gras over groeien en bleef druk houden. De thuisploeg pakte ook de vierde set binnen met 25-21. Ondanks het verlies tegen de nummer 4 blijft Tornado gehandhaafd op de 3e plek. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Avior.

Actiefoto: archief