TVC ‘28 mag met een 0-1 stand voor 18 minuten terug naar Apeldoorn

De wedstrijd tussen Columbia en TVC’28 in Apeldoorn kwam rommelig op gang. In een openingsfase waarin beide ploegen enkele kleine kansen kregen was het Tom Koelman die als eerste dicht bij een doelpunt was. Zijn inzet belandde op de lat. Hetzelfde gebeurde niet veel later aan de andere kant, de spits van Columbia wist de lat te raken met een mooie boogbal. Na een half uur spelen was het Stef Roelofs die op solotoer ging. Na twee man te hebben gepasseerd was het de keeper die aan de noodrem trok, met een penalty en een rode kaart tot gevolg. Jeffrey Huizinga miste in eerste instantie, Okke Schepers lette goed op en wist alsnog beheerst af te ronden: 0-1. In de resterende minuten wisten beide ploegen geen kansen meer te creëren.

TVC ‘28 begon zwak aan de tweede helft en kwam niet verder dan een afstandsschot van Jeffrey Huizinga op de lat. Na aanhoudend commentaar op de scheidsrechter werd de wedstrijd enkele minuten stil gelegd. Na een korte pauze werd de wedstrijd weer hervat. TVC ‘28 begon aanzienlijk beter en wist er enkele keren gevaarlijk uit te komen. Na 72 minuten besloot de scheidsrechter wederom en nu definitief de wedstrijd stil te leggen. Voor de ploeg uit Tubbergen een vervelende consequentie want voor 18 minuten zal TVC ‘28 terug moeten naar Apeldoorn.

Volgende week zondag reist TVC ’28 af naar Hengelo. Op Sportpark Slangenbeek is ATC ’65 de tegenstander. De aftrap is om om 14.00 uur.