Blauw Zwart verliest en degradeert naar de vierde klasse zaal

In een zeer spannende beslissingswedstrijd waarin twee gelijkwaardige ploegen de strijd met elkaar aangingen tegen degradatie, trok Blauw Zwart aan het kortste eind. Bij Midlandia eindigde het in 17-15. De buit bleef in Bunnik, Blauw Zwart degradeert.

Alleen winst was voldoende voor de Wierdenaren. Vorige week hadden ze namelijk gelijkgespeeld tegen Ons Clubje uit Glanerbrug, dat vervolgens verloor van Midlandia. Daarmee was Ons Clubje gedegradeerd en moest de beslissing in Bunnik vallen. Een bus vol supporters reisde mee en zij zagen in de eerste vijf minuten geen enkel doelpunt.

Wat volgde was een aantrekkelijke eerste helft waarin Blauw Zwart vanaf een 4-2-achterstand het initiatief nam en geen enkel moment meer achterop raakte. Wel lieten ze de tegenstander terugkomen tot 7-7, waarna ze opnieuw een voorsprong namen. Net als vorige week dachten de korfballers dus goed de rust in te gaan, maar eveneens bracht een gek moment daar verandering in. Midlandia zette Blauw Zwart, dat de bal niet wilde verspelen, vast bij het uitbrengen van de bal naar het aanval vak. Vervolgens werd er gefloten voor tijdrekken en schoot Midlandia een paar seconden voor tijd de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft werd Blauw Zwart onrustiger en daar profiteerde Midlandia van. Nu behielden zij de voorsprong, tot vijf minuten voor tijd toen de blauwhemden ernaast kwamen. Een gelijkspel was niet genoeg, dus probeerden ze nog alles wat ze konden, maar dat was helaas net niet genoeg. Grote teleurstelling bij de spelersgroep, die het vooral niet leek te begrijpen.

Het jonge Blauw Zwart groeide in de competitie, liet in het begin soms wat liggen door gebrek aan ervaring en wordt er door een versterkte degradatieregeling uit gegooid. Zoals het de afgelopen weken speelde is het een echte derdeklasser waardig. Toch kwam dat net te laat. Nu moet het vizier snel worden gezet op de veldcompetitie die volgende week van start gaat. Als ze daar de ingezette lijn voortzetten, gaat dat waarschijnlijk beter eindigen.