Den Ham wint van DOS Kampen en vergroot voorsprong

In een rechtstreeks duel met naaste belager Dos Kampen wist Den Ham de vorige week verkregen koppositie zelfs uit te bouwen. In een mooie ambiance, met ruim 450 toeschouwers en een heerlijke pot voetbal trokken de mannen van trainers Kok en Brakert welverdiend aan het langste eind.

Reeds na 7 minuten voetbal kwamen de Hammenaren op een 1-0 voorsprong door een wonderschoon eigen doelpunt van Dos Kampen. Bij een hoge voorzet vanaf de linkerkant riep doelman Dijkstra “jij” tegen Bas Adema. Toch kwam hij daarbij uit zijn doel, waarna Adema de bal ongelukkig met zijn knie over de eigen doelman in het doel schoot. Niemand van de talrijke Hammer supporters die daarom echter maalde. De 1-0 voorsprong stond op het scorebord. Daarna legden beide teams een spannende pot voetbal op de mat. Hierbij had Dos Kampen een licht overwicht in het spel , maar was het Den Ham dat de betere kansen kreeg.

Na de rust kwam Den Ham sterk uit de kleedkamer. Binnen 6 minuten kreeg de Hammer ploeg enkele opgelegde kansen via Vijfhuizen en Ruiterkamp. Tot doelpunten kwam het echter niet. In de 70e minuut scoorde Den Ham de bevrijdende 2-0. Op de linkerkant lanceerde Thomas Remmink zichzelf met een uitstekende schijnbeweging. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij Kevin Ruiterkamp die vervolgens Louis Vijfhuizen in staat stelde de 2-0 te scoren.

Daarmee was het vuur uit de tegenstand van Dos Kampen. Vijf minuten voor tijd spatte een vrije trap van Dos Kampen nog via de onderkant lat terug het veld in en had het zo maar 2-1 kunnen staan. Als koploper heb je echter in zulke situaties geluk.

Door deze overwinning staat Den Ham met 41 punten nu 5 punten “los” van de naaste belagers Dos Kampen. Met het programma van de komende weken waarbij de drie achtervolgers tegen elkaar moeten spelen en ook Den Ham nog tegen IJ.V.V. en Enter moet spelen beloofd het een mooie apotheose te worden in de 2e klasse H.