Borhave wint eerste wedstrijd van Venlo in Play-offs om plaats vijf eredivisie

In de eerste van twee wedstrijden om plaats vijf in de eindrangschikking van de eredivisie hebben de Bornse dames gewonnen van handbal Venlo. Het was een enerverend duel met wisselende kansen. De gasten kwamen het best uit de startblokken en namen een 0-2 voorsprong, maar de tukkers pareerde onmiddellijk.

Venlo nam weer een voorsprong van twee doelpunten wederom gepareerd door de ploeg van Rik Philips. Hierna werd het een echte krachtmeting van twee ploegen die het seizoen positief willen afsluiten. Het verschil tussen beide ploegen bleef beperkt tot één doelpunt. De terechte ruststand was 13-13, gelukkig bracht dit geen dubbel ongeluk.

De tweede helft was lang een voortzetting van de status quo van de eerste helft. Na 10 minuten kwam Venlo wederom op een voorsprong van twee doelpunten. Tien minuten later was het weer gelijk 25-25. Borhave trok in de spannende slotfase de wedstrijd alsnog naar zich toe en nam een voorsprong van twee doelpunten. Venlo kwam op 27-27 voor de laatste keer langszij, maar daarmee was voor de gasten de koek op voor vandaag. De eindstand: 31-28. Zaterdag aanstaande om 19.00 uur sluiten de Bornse dames het seizoen in Venlo af, supporters gaan mee in een bus.