Borhave sluit eredivisie seizoen zeer succesvol met een vijfde plaats af

De Twentse dameshandbalploeg van Borhave heeft zaterdag ook het tweede duel om de vijfde plaats in de eindrangschikking tegen Venlo gewonnen. De vijfde plaats in de eredivisie is daarmee definitief veroverd door het Bornse damesteam,. De dames hebben daarmee voluit voldaan aan de door hen zelf geformuleerde doelstelling voor dit seizoen (plaats bij top zes).

In de tweede en laatste wedstrijd van de play-off ’s werden de dames vergezeld door een grote groep supporters waaronder veel jongens uit het jongste team en andere jeugdspelers zowel jongens als meisjes. Venlo wilde vandaag alsnog trachten met een ruime overwinning plaats vijf te bemachtigen en ging gedreven van start. Borhave had het daar lastig mee. In de eerste fase van de wedstrijd, na ruim tien minuten keken de gasten tegen een 9-4 achterstand aan. Reden voor coach Rik Philips om een time-out te nemen. Tijdens de time-out werd Borhave verdedigend wakker geschud en enigszins omgezet, dat had effect!. De gasten bogen de achterstand vrij vlot om in een voorsprong, na twintig minuten. In de laatste fase van de eerste helft was de wedstrijd in balans. Het verschil was één doelpunt. Ruststand 13-14.

In de tweede helft kwam Venlo nog op 14-14 maar dat was de laatste keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond. Borhave trok de wedstrijd naar zich toe en liep vier doelpunten uit. Venlo kwam nog terug tot op één doelpunt maar wederom gaven de Tukkers blijk van hun gedrevenheid de wedstrijd naar zich toe te willen trekken. Ze namen een voorsprong van vier doelpunten. Daarmee was de wedstrijd op slot. In de laatste fase kregen alle spelers speelminuten, waaronder het 16-jarig keeperstalent Riëlle Screever. De eindstand was 26-28, slotakkoord van een prima seizoen.

Actie foto archief: Herman Zandhuis.