FC Twente mag na overtuigende zege nog hopen

FC Twente heeft de laatste strohalm om directe degradatie te ontlopen met beide handen aangepakt. Op overtuigende wijzen werd het Zwolse PEC met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. De wedstrijd kwam maar moeilijk opgang, maar na ongeveer twintig minuten opende de thuisclub de score. Van der Lely scoorde door slecht uitverdedigen van Van den Berg.

Even later kreeg FC Twente twee mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar eerst speelden Lam en Jensen de mogelijkheid niet goed uit en kon Sandler nog weghalen en ven later kreeg ook Assaidi een mooie kans door een foute terug speelbal, maar ook hij wist Boer niet te verschalken.

Na een half uur spelen verhinderde Boer opnieuw de 2-0 door een vrije schop van Holla net op tijd weg te tikken. Even later kwam dan toch de meer dan verdiende 2-0.  Assaidi en Maria (onder) zetten een fraaie combinatie op en deze laatste wist de PEC doelman dit keer wel te passeren.

De tweede helft was erg rommelig en kende weinig hoogte punten. Lam was nog heel dicht bij de 3-0 maar zag zijn kopbal via de onderkant van de lat toch weer terug springen in het veld. Of deze overwinning weer mogelijkheden biedt voor FC Twente moet woensdag blijken want dan spelen de directe concurrenten. Roda JC speelt thuis tegen landskampioen PSV en Sparta ontvangt thuis NAC dat ook nog altijd niet veilig is.