Den Ham wint op karakter van Be Quick’28

In de thuiswedstrijd tegen nummer 5 van de ranglijst, Be Quick 28 uit Zwolle moest Den Ham tot op het tandvlees om de punten veilig te stellen. Toen dat na 90 minuten was gelukt was de voldoening bij spelers en publiek dan ook enorm.

De laatste twee wedstrijden tegen IJ.V.V en Enter Vooruit leverden, mede door eigen toedoen, geen punten op en ook deze middag leek het er lang op dat dit zich zou herhalen.

De eerste helft, was met name van de zijde van de v.v. Den Ham een matte vertoning. Er werd weinig gecreëerd en Be Quick was zelfs het dichtst bij een doelpunt. In de 21e minuut spatte een vrije trap van Sertac Yilmaz op de lat uiteen en vloog terug het veld in. Dat had zo maar de 0-1 kunnen zijn.

Den Ham wist in de eerste helft een paar kansjes te creëren, best was het allemaal niet. In de 40e minuut was er opnieuw een uitstekende mogelijkheid voor Be Quick 28, de uiteindelijke inzet vloog echter naast het doel.

Na de thee was Den Ham beter bij de les. Onder andere een kans van Roy Zorgdrager in de 51e minuut die echter door de uitstekende doelman Malanda van Be Quick 28 werd gepareerd. In de 59e minuut was een vrije bal van opnieuw Yilmaz vanaf zo’n 20 meter doeltreffend. Via de binnenkant paal vloog de bal in het doel achter doelman Ekkel.

Een kwartier later was het Sander Aarten die een splijtende diepe pass ineens aannam en zichzelf daarbij in een één tegen één situatie voor doelman Ekkel bracht en beheerst scoorde. Prachtige goal waardoord Den Ham tegen een 0-2 achterstand aan keek. Trainer Kok bracht supersub Danny Laarman die vanaf de linkerkant kwam te spelen. Daarna kwamen de laatste 10 minuten van deze wedstrijd en daarbij was Den Ham fenomenaal.

Hierbij werd de Hammer ploeg wellicht wat geholpen door de wissels aan de kant van Be Quick, waar trainer van Nijen het verantwoord achtte enkele A- junioren in te brengen. Eerst was daar in de 81e minuut Roy Zorgdrager (boven) die vanaf de achterlijn uit een onmogelijke positie toch wist te scoren. Enkele minuten later ging doelman Malanda in de fout. Bij een lange pass van Michiel Schurink (onder) kwam de doelman uit en dacht, net als iedereen, de bal uit de lucht te plukken. De bal zeilde echter over hem heen en vloog zo het doel in waardoor Den Ham op een 2-2- stand kwam.

Het jeugdige Be Quick werd daarna in de laatste minuten helemaal zoek gespeeld en het was Louis Vijfhuizen die in de 90e minuut de 3-2 wist te scoren. Drie punten in the pocket en nog volop kansen voor de Hammer ploeg op de titel in de 2e klasse H, met nog drie wedstrijden te spelen.