Amicitia scoort tegen Antilope te weinig en gaat zonder punten naar huis

In Leusden begon het inschieten op het veld waar Amicitia 2 had gewonnen met 16-17 tegen de Antilopen 2. Maar de wedstrijd van Amicitia 1 werd niet gespeeld op het hoofdveld: de korfbalpaal stond niet stevig genoeg, waardoor de scheidsrechter het veld afkeurde en daarom werd de wedstrijd naar het tweede veld verplaatst.

De spelers en speelsters van Amicitia wisten allemaal dat de wedstrijd tegen Antilope een belangrijke wedstrijd was. Er moest gewonnen worden van Antilopen om zich alvast veilig te spelen.

Zo begon de Vriezenveense formatie ook aan de wedstrijd. De bal werd in de verdediging al snel onderschept waardoor Amicitia de aanval kon starten. De aanval werd goed opgezet en er werd gescoord. Antilopen scoorde de aanval erop ook en stond het 1-1. De oranje-kragen waren even de weg kwijt waardoor het al snel 1-5 achter stond. Amicitia kreeg genoeg kansen maar helaas vielen veel ballen verkeerd.. Amicitia bleef achter de feiten aanlopen en scoorden maar 6 keer. Met de rust stond er een score van 11-6 op het scorebord.

Ook na rust kon Amicitia de knop niet omzetten. Er werden fouten gemaakt en die werden afgestraft door Antilopen. In de tweede helft heeft Amicitia 1 opnieuw genoeg kansen, maar de kansen werden net als in de eerste helft niet afgemaakt. Amicitia scoorde in de tweede helft één doelpunt meer dan in de eerste helft. Antilopen bleef het balletje door de korf gooien. Antilopen hoefde er niet veel voor te doen, want Amicitia had deze wedstrijd moeite om doelpunten te maken. Iedereen weet dat 13 doelpunten te weinig is voor de overgangsklasse oftewel met 13 doelpunten win je geen wedstrijd. Dit resulteerde ook in de eindstand van 19-13.

Over twee weken is er opnieuw een belangrijke wedstrijd. Op zaterdag 26 mei heeft de selectie de laatste thuiswedstrijden op het programma staan tegen HKC uit Hardinxveld-Giessendam. Amicitia speelt de wedstrijd om 15:30 uur.