De Zweef walst in de tweede helft over Rohda Raalte

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 liep De Zweef met maar liefst 1-5 over Rohda Raalte heen. Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Bij rust was de stand nog 1-1. Na rust kreeg de wedstrijd een beetje een zomeravond karakter. Maar goed; ook dat moet je kunnen. Zo eindigt De Zweef op de vijfde plaats in de Eerste klasse met 35 punten uit 26 wedstrijden. En dat is niet slecht voor zo’n jonge ploeg.

De Zweef begon goed aan de wedstrijd, maar dat was maar even. Rohda gaf gas en bracht de blauwwitten in problemen. In de achtste minuut moest Roy ten Dam op de doellijn de bal wegkoppen om een treffer te voorkomen. Sven Dikkers kreeg even later de kans de score te openen. Dat gebeurde niet. Rohda trok ten aanval en werd met een overtreding gestuit door Daniel Tole Emanuel. De vrije trap belandde buiten bereik van Michel Dikkers in het net: 1-0.

De Zweef trok de stand na een half uur gelijk. Boris Vermeulen trok eens een keer mee naar voren en gaf vanaf de zijkant een mooie strakke bal voor het doel waar de razendsnel opgekomen Sven Dikkers met de punt van de teen binnen tikte: 1-1. Zo bleef het tot de thee.

De Zweef ging niet direct aan de thee. Verslaggever en fotograaf Jan-Pieter van Vree besloot na zo’n zestien jaar de pen en de camera alleen nog maar voor zichzelf te gebruiken. Hij werd in de rust van de wedstrijd Rohda-De Zweef toegesproken door Sven Dikkers die hem dankte voor zijn inzet bij (bijna) al die uit- en thuiswedstrijden. Ook zijn vrouw Toos werd in de hulde betrokken, want zij vergezelde JP op bijna alle (soms bittere) tochten. De bos bloemen was mooi, maar mooier de handen die alle spelers hem schudden.

Na rust mocht Mark Klein Boonschate zijn debuut maken in de goal van De Zweef. Dat betekende dat Michel Dikkers vertrok. Jacco ten Hove kwam voor Thomas Vermeulen. De tweede helft kreeg een heel ander gezicht dan de eerste. Binnen tien minuten was het 1-2 toen Jesper Krukkert de diepte werd ingestuurd en beheerst het net vond. Na een kleine tien minuten in de tweede helft kwam Dennis van der Lely in het veld voor Ruben Hendriks. Dat was tevens de laatste wedstrijd van zowel de inkomende als gewisselde speler. Dennis stopt om fysieke redenen. Ruben gaat terug naar vv Hellendoorn.

Dennis van der Lely was koud in het veld en meteen beslissend. Een voorzet werd door hem ingeschoten maar de keeper keerde zijn inzet. In de rebound sloeg hij alsnog toe en via een stuit verdween de bal over de keeper in de kruising: 1-3. De wedstrijd zat op slot. Rohda was het geloof kwijt of wilde krachten sparen voor de nacompetitie. Sven Dikkers had nog wel de power. Een kwartier voor tijd zette hij aan voor een solo over de breedte van het veld. Na zo’n 30 meter besloot hij tot een diagonaal schot vanaf de zestien. De bal viel bij de tweede paal binnen: 1-4.

Sven Dikkers had er zin in deze laatste wedstrijd en ging voor een hattrick. Die kwam er ook nog. Bij de zestien werd hij aangetikt met een vrije trap als gevolg. Zijn schot sloeg als een granaat binnen. 1-5. Even later floot scheidsrechter de heer Van Schaik af. Al met al een verdiende overwinning voor de ploeg die daar het meeste recht op had.