Sportlust Vroomshoop moet zich na verlies opmaken voor de nacompetitie

\Sportlust Vroomshoop had zondag nog een kleine kans om zich rechtstreeks te handhaven in de 4e klasse. De ploeg van scheidend trainer Gerard Kocks moest dan zelf winnen bij De Tubanters 1897 en FC Berghuizen mocht niet winnen bij Zenderen Vooruit. Gesteund door de resultaten en het veldspel van de laatste weken, gingen de Vroomshopers met vertrouwen richting Enschede voor een verhit duel. Beide ploegen moesten winnen, wat er voor zorgde dat het een mooie open wedstrijd werd op het Enschedese kunstgras.

Voetballend kwam het er bij Sportlust in de openingsfase opnieuw redelijk goed uit. De flankspelers werden gezocht en van daaruit werd gevaar gesticht in het strafschopgebied van De Tubanters. Daarmee creëerde Sportlust en overwicht en enkele kansen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Sportlust beging een overtreding net over de middenlijn, die door Tubanters snel werd genomen met een nieuwe bal. De Vroomshoopse defensie keek óf naar de verkeerde bal, óf stond niet op te letten. Feit was dat Julio Vargas met één lange bal vrij voor het Vroomshoopse doel werd gezet. Hij opende de score.

Sportlust gaf de moed niet op en bleef aanvallen. Kleine kansen werden grotere kansen en leverde uiteindelijk een strafschop op. Tim Spoor begon met een solo die onreglementair tot stoppen werd gebracht het strafschopgebied van De Tubanters. Jesper de Jager ging achter de bal staan, want dat was altijd een zekerheidje gebleken. Maar eens mis je een eerste strafschop. En dat gebeurde vandaag. De keeper koos de goede hoek en kon pareren. Daarna was Matthew Schuurs met een schot in het zijnet nog dichtbij een treffer. Daar bleef het echter bij, waardoor de Vroomshopers met een 1-0 achterstand de rust in gingen.

Gerard Kocks gaf aan dat ze ondanks die domme tegengoal prima stonden te spelen en dat ze dit absoluut door moesten zetten. Gesteund door een gunstige ruststand uit Zenderen (wat achteraf niet zo bleek te zijn) gingen de Vroomshopers de tweede helft door met aanvallen. Tubanters was in de counter zo nu en dan ook wel gevaarlijk, maar het was wachten op de gelijkmaker. En die viel ook halverwege de tweede helft. Tim Spoor (foto) kwam van de linkerflank naar binnen en knalde fantastisch raak in de verre hoek: 1-1.

Het geloof was terug bij Sportlust, dat verder zocht naar de winnende. Allard Hankamp werd erbij gezet in de spits en de Vroomshopers gingen va banque spelen. De wedstrijd schoot van aanval naar aanval aan beide kanten. Dinand Hankamp werd vrij gezet voor de keeper, maar afgevlagd voor buitenspel. Bij enkele vrije trappen kwam Sportlust soms een teenlengte te kort om binnen te werken.

Tubanters bracht verse aanvallende krachten in de ploeg, waarmee ook aan de andere kant kansen ontstonden. Tom Uitzetter redde een keer in de korte hoek en Toon van Dam bracht goed redding. Even later bokste de doelman een schot van dichtbij na een ingestudeerde corner uit zijn doel. Het kon alle kanten op, maar Tubanters scoorde kort voor tijd. Door een aanval van Sportlust lag er in de omschakeling ruimte voor de thuisploeg.

Een counter met 4 tegen 3 werd goed uitgespeeld en opnieuw Julio Vargas wist te scoren. Enkelen van Sportlust gingen nog verhaal halen bij de scheidsrechter omdat er gevlagd was voor buitenspel, maar toen maakte de staf van de Vroomshopers snel bekend dat de ruststand die uit Zenderen was doorgegeven niet klopte en dat Berghuizen met 1-4 voor stond. Sportlust speelde de laatste paar minuten voor des keizers baard.

Door de 2-1 overwinning speelt De Tubanters zich rechtstreeks veilig. De Vroomshopers kwamen nog dichtbij rechtstreekse handhaving, maar moeten nu de nacompetitie in. Daarin ontvangt Sportlust op zondag 10 juni tegen de winnaar van de wedstrijd Marienheem – Vosta. Mochten de Vroomshopers deze thuiswedstrijd winnen, dan volgt een week later (zondag 17 juni) opnieuw een thuiswedstrijd.