Bronzen medaille voor Wout Tjeerdsma van Fysion op het NK

Afgelopen zaterdag kwamen 3 jongens van gymsportvereniging Fysion Nijverdal in actie tijdens de Bondskampioenschappen 4e divisie heren turnen van de KNGU in Leek. Uit elk District (totaal 5) van de turnbond selecteerden de beste 6 jongens uit elke categorie zich voor deze wedstrijd. De jongens deden mee aan de meerkamp finale en lieten hun turnkunsten zien op zes onderdelen.

Sem Aalderink behaalde in de categorie jeugd een 17e plaats van de in totaal 30 finalisten! Het onderdeel ringen was zijn sterkste toestel. Met zijn score werd hij tweede op dit onderdeel. Ook het toestel sprong ging hem goed af. Hier behaalde hij de 4e plek van alle finalisten!

Wout Tjeerdsma en Gijs Hegeman turnden allebei in de categorie junior 1 (16/17 jaar). Wout behaalde een zeer verdiende derde plaats en mocht daarmee de bronzen medaille mee naar huis nemen! De toestellen vloer en voltige waren zijn sterkste onderdelen. Op beide onderdelen behaalde hij een tweede plaats van de in totaal 30 finalisten! Met een 3e plaats in het totaalklassement over alle onderdelen, geeft wel aan dat de andere 4 onderdelen ook wel stabiel geturnd werden.

Gijs behaalde in het grote deelnemersveld een 9e plaats. Rekstok was zijn sterkste onderdeel. Op dit toestel behaalde hij een 7e plaats. Op vier onderdelen zat hij bij de beste 10 turners.

Foto’s: Fysion