Peter Olthof juicht te vroeg

De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In de voorlaatste rit van de barrage greep Peter Olthof met een prachtige ronde de leiding met zijn tienjarige bruine merrie Dokyra Fortuna (v. Canturano x Quasimodo). Maar de razendsnelle 37,69 seconde bleek toch niet voldoende.

Voor hem had de tegenwoordig voor de BWG Stables van de broers Schröder actieve Lennard de Boer met de negenjarige vosruin Ivan R (v.Apple Juice x Sam R) de koppositie ingenomen met een tijd van 39,92 seconde. Als elfde en laatste kandidaat zorgde de met Comfortuna VDL tweetiende seconde rappere James Billington alsnog voor een Engelse victorie (37,49).

Het was de uitermate spectaculaire ontknoping van een prachtige barrage, waarmee de toeschouwers die het geduld konden opbrengen lang te blijven zitten, werden beloond. Nadat Lennard de Boer de strijd echt had laten ontbranden, gaf Peter Olthof alles om in eigen omgeving het publiek op de banken te krijgen. Uitzinnig van vreugde stak hij de vuist in de lucht, toen hij de finish na zijn alles of niets-poging was gepasseerd.

Behalve hij en Lennard de Boer deden nog vijf Nederlandse combinaties een poging de finale van het CSI2 naar hun hand te zetten. Eric ten Cate werd uiteindelijk in eigen dorp zevende met de zevenjarige bruine ruin Lacoste en werd gevolgd door Aniek Diks met haar vijftienjarige bruine hengst Winston Jumper, Hessel Hoekstra met zijn bruine ruin F-Narcist en Vincent Geerink met de vosruin Fifty-Fifty. Allemaal maakten ze een springfout. Laurie Touw ontsnapte niet aan een foutenlast en eindigde als elfde met haar bruine ruin Carel van Donderen.

Foto © www.kiek4fun.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer