Joey Konings tekent tweejarig contract bij Heracles Almelo

Joey Konings heeft bij Heracles Almelo een tweejarig contract getekend met een optie voor nog een seizoen. De 20-jarige spits komt transfervrij over van PSV, waar hij jaren in de jeugdopleiding speelde. Afgelopen seizoen kwam hij tot veertien duels in de eerste divisie met Jong PSV en scoorde daarin één keer.

Konings: “Toen ik mij voor het eerst bij Heracles Almelo meldde, had ik gelijk een warm gevoel, een klik. Ik wil mij bij Heracles Almelo bewijzen en speelminuten maken. Komend seizoen speel ik met rugnummer 25. Ik hoop belangrijk te worden voor deze club.”

Technisch manager Mark-Jan Fledderus: “Met Joey Konings halen wij iemand binnen die in onze ogen de potentie en het talent heeft om zich bij ons snel verder te ontwikkelen. Joey heeft de hele jeugdopleiding van PSV doorlopen en is daar altijd een groot talent geweest. Hij heeft ook in het Nederlands team onder 16 ,17 en 18 gespeeld. Bij PSV is het hem net niet gelukt om door te breken door concurrentie en enkele blessures op de verkeerde momenten. Joey is een linksbenige aanvaller die in de spits kan spelen, maar eventueel ook vanaf de rechterkant. Het is een speler met scorend vermogen en een enorme drive in zijn spel.”

Foto’s: Harry Broeze.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer