Frank Schuttert wint Grote Prijs Valkenswaard

Frank Schuttert uit Ommen trakteerde het publiek in de fenomenale accommodatie van Jan Top op een Nederlandse overwinning in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. En zoals dat gebruikelijk is tijdens de huldiging van de GCT kreeg Frank op het podium de champagnedouche van de nummers 2 en 3 Ehning en Ahlmann. “Mijn eerste overwinning in een vijfsterren Grand Prix. Een droom komt uit”, was de reactie van Frank Schuttert.

Frank Schuttert en zijn toppaard Chianti’s Champion waren de enige Nederlandse combinatie die zich wisten te plaatsten voor de elfkoppige barrage van de Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard. Daarin gingen veel favorieten ten onder met een springfout en nam Christian Ahlmann voor Duitsland de leiding in een tijd van 4101 seconden.

Schuttert profiteerde in de grote ring van de grote galopsprongen van zijn paard Chianti’s Champion en kwam foutloos over de finish in een tijd van 39.89 seconden. Marcus Ehning leek de tijd van Schuttert te kloppen, maar kwam op de eindstreep 0.01 seconde tekort. Laatste starter Nicola Philippaerts, al winnaar van twee GCT Grote Prijzen dit seizoen, kreeg halverwege het parcours een springfout en zorgde voor de blijdschap bij Frank Schuttert en zijn werkgever Jos Lansink.

Twee weken geleden werd al bekend dat Frank Schuttert in het team zit voor het WK in Tryon. Hij is de man in vorm. Dankzij de overwinning in Valkenswaard heeft Frank zich geplaatst voor de Super Grand Prix als finale van de Global Champions Tour in december in Praag. Valkenswaard was de veertiende wedstrijd van de zestien Global Champjons Tour Grand Prix. Regerend kampioen Harrie Smolders – ook al zeker van deelname aan de finale in Praag – staat in de tussenstand tweede.

Uitslag Global Champions Tour Grote Prijs van Valkenswaard, 1.60m:

1. Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion (v.Champion du Lys), 0 – 0, 39.89 sec

2. Marcus Ehning (Dui), Cornado NRW (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 39.90 sec

3. Christian Ahlmann (Dui), Tokyo (v.Kannan), 0 – 0, 41.01 sec