Den Ham opnieuw winnaar in derby tegen Vroomshoopse Boys

Dat de overwinning tegen de Vr. Boys in de nacompetitie van het vorig seizoen geen incident was, bewees de v.v. Den Ham in de openingswedstrijd van dit seizoen. De “Moeder aller derby’s” tussen de Boys en Den Ham was dit jaar de seizoenouverture. Voor ruim 700 toeschouwers werd om 18.00 u afgetrapt voor deze wedstrijd.

In vergelijking met de nacompetitie waren er aan Hammer zijde noodgedwongen een aantal wisselingen. Door kaarten uit die nacompetitie waren zowel Roy Zorgdrager, Danny Laarman en Michel Kamphuis geschorst. Daar naast was er het vertrek van Vijfhuizen en de blessure van Thomas Remmink dat gaf dat het complete middenveld van de Hammenaren was veranderd. Noodgedwongen was de tactiek daar ook op aangepast en het moet gezegd dat de Hammer ploeg zich met verve de aanvallen van de Vroomshoopse Boys van het lijf wist te houden. Met vlijmscherpe counters waren de mooiste kansen dan ook voor Den Ham.

Hoewel de Boys meer balbezit had kon de verdediging van Den Ham toch relatief eenvoudig de “nul” houden. In de 30e minuut kwam Den Ham dan ook op een verdiende voorsprong door een strafschop toegekend door de prima leidende scheidsrechter Spoon die door Kevin Ruiterkamp onberispelijk werd binnen geschoten. Voor de pauze had de Boys nog één echte kans toen een voorzet vanaf de linkerkant door iedereen werd gemist.

Na de pauze kwam Den Ham zelfbewust uit de kleedkamer. In de 50e minuut al een mooie kans voor Daan Timmerman die een dieptepass fraai onder controle bracht en alleen op het doel af kon gaan. In plaats van zelf uit te halen koos hij echter voor een breedtepass die door de Boys verdediging kon worden onderschept.

De Boys bleef aandringen en het was aan doelman Jeffrey Ekkel te danken dat de thuisclub niet scoorde. Met een aantal sublieme reddingen wist hij zijn doel schoon te houden. Ook de paal stond in de 70e minuut een doelpunt van de Boys in de weg. In de 84e minuut was het Den Ham die op een 0-2 voorsprong kwam. Een prachtige pass van Michiel Schurink gaf Daan Timmerman de mogelijkheid om op een fraaie wijze de 0-2 te scoren tot enthousiasme van het Hammer publiek.

Slechts even daarna had Kevin Ruiterkamp de 0-3 op de pantoffel, na goed voorbereidend werk van Randall van Haarst. Zijn inzet werd echter op het laatste nippertje gekeerd door een verdediger van de Boys. In de slotminuut wist de Boys nog de aansluitingstreffer te scoren door van Veen, verder kwam men echter niet, waardoor na ruim 90 minuten de Hammenaren opnieuw als overwinnaar de “Bosrand” konden verlaten.