DOS’37 doet zichzelf tekort in Kampen

DOS’37 heeft in haar eerste competitiewedstrijd, uit tegen Go Ahead Kampen, verzuimd om 3 punten mee te nemen naar huis. In een rommelige wedstrijd, die zich kenmerkte door veel slordigheden en individuele fouten aan weerszijden, was het DOS die zeker een half dozijn vol opgelegde kansen onbenut liet. Als je zelf niet scoort dan…. en zo gebeurde het dat Go Ahead een punt redde in de 88e minuut door de 1-1 aan te tekenen.

Aan het begin van de eerste helft is het duidelijk aftasten, de Kowetters die een hele goede voorbereiding kenden begonnen de wedstrijd het eerste kwartier redelijk om daarna behoorlijk weg te zakken. De eerste kans in de wedstrijd was voor DOS, het doelpunt in de 7e minuut, die gescoord werd uit een vrije trap werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na 20 minuten werden de hemelsluizen open getrokken en kwam de regen met bakken uit de lucht, hetgeen het spel ook niet ten goede kwam. In de 30e minuut heeft DOS twee grote kansen voor respectievelijk Bove en van der Velden, deze worden echter verwerkt door keeper Noordman van Go Ahead en ook Smit raakt in de 36e minuut nog het zijnet. Op slag van rust schiet DOS dan toch raak en komt het op een verdiende 0-1 voorsprong. Het is van der Velden die raakt fraai raakt kopt uit een vrije trap.

Na de rust zet Go Ahead meer druk, maar in de omschakeling blijft DOS zeer gevaarlijk, zo schiet Smit in de 55e minuut op de buitenkant paal. Go Ahead krijgt ook een aantal kansen in deze periode, waarbij Nitert een aantal keren uitstekend ingrijpt. De grootste kansen zijn echte voor DOS, maar men verzuimt ze te benutten. In de 78e minuut verschijnt Meier alleen voor de keeper en heeft alle tijd om af te ronden, maar komt keeper Noordman als overwinnaar uit het duel. Nog geen minuut later verkeert van der Velden in dezelfde situatie, maar ook hij weet de trekker niet over te halen. Go Ahead put hier de nodige moed uit en in hun slotoffensief weet van der Wal in de 88e minuut te scoren met een harde kopbal en bepaalt hiermee de eindstand op 1-1.