NEO verliest na rust van sterk spelend Sportlust Glanerbrug

Na het uitduel bij Tukkers was ook de eerste thuiswedstrijd van NEO een aardige krachtmeting. Titelpretendent Sportlust Glanerbrug kwam met het sterrenensemble naar ’t Wooldrik. Het werd uiteindelijk 0-3, een uitslag die verdiend was, maar NEO deed zich voor de thee schromelijk te kort, werd in een eerste minuut na de hervatting verrast hetgeen een schaduw wierp over de gehele tweede helft. Koren op de molen van de gasten die het duel erg volwassen en gedegen uitspeelden.

In de eerste helft ontspon zich een duel dat geheel in balans was. NEO speelde fel, zat er kort op en ondanks dat de mensen uit Glanerbrug makkelijker speelden kreeg NEO een aantal reële kansen. Al na zes minuten belandde de bal na goed storen bij Jochem Stam die in kansrijke positie een voorzet gaf waarbij zelf schieten een betere optie leek.

Nadat een van de vele hoekschoppen van NEO net geen succes opleverde leek Sportlust na een kleine twintig minuten op 0-1 te komen. Bob Peterman moest ver zijn goal uit, werd omspeeld, maar Desmond Holtman schoot uit een lastige hoek voorlangs. Halverwege het eerste bedrijf twee fraaie NEO-aanvallen, via Pascal van Berkum en Stijn Baars, maar hun voorzetten konden net niet verzilverd worden. Vlak daarna een uitgelezen kans om te scoren. Ron Spoler kwam helemaal vrij op de achterlijn, maar ook zijn voorzet bereikte niemand.

Uiteraard liet ook Sportlust zich niet onbetuigd en na een half uur kwam Koray Arslan na een hoge voorzet helemaal vrij aan de rechterkant. Zijn inzet was hard en strak, maar er was niemand van Sportlust paraat om binnen te tikken. Kort daarna leverde een volledig mislukt schot een open kans op bij de tweede paal, maar de aanvaller schoot wild over.

In de 40e minuut de mooiste aanval uit de eerste helft. Langdurig balbezit van NEO leidde tot een mooi hakje van Rick ten Tusscher op Max Brunninkhuis, die de achterlijn haalde en Ron Spoler in stelling bracht. De bal kon ten koste van een blessure echter van de lijn gehaald worden door Sebastiaan de Mol. Doelpuntloos derhalve halverwege en dat was terecht.

Na de pauze kreeg NEO al na één minuut een enorme knauw. De ingevallen Gradus Hempenius werd geen strobreed in de weg gelegd en schoot vanaf een kleine twintig meter heel geplaatst binnen waarbij het leek dat Bob Peterman bal te laat zag: 0-1

NEO was van slag en Sportlust was meteen in zijn element. Nadat Holtman de 0-2 op zijn schoen had, hetgeen verijdeld werd door Peterman kwam de ploeg na een klein uur wel op 0-2 en dat was erg dubieus. Volgens alles en iedereen stond Holtman buitenspel toen hij scoorde, maar de arbiter van dienst raadpleegde zijn assistent niet eens.

NEO rechtte de rug en Twan Weghorst werd ingebracht voor Robin Oude Kamphuis. De opportunistische speelwijze leverde echter te weinig rendement op, waarbij het schrijnend was dat de vele corners nauwelijks gevaar opleverden. Sportlust schuwde de duels terecht niet en daarin legde NEO het duidelijk af. Toch kwamen er nog kansen, beide voor Twan Weghorst. Eerst kon doelman Kroezen een bal nog net buiten de palen duwen en even later was hij kansloos op een vlammend schot dat rakelings over vloog.

Sportlust gooide nog wat extra zout in de zwart-witte wonden door via Arslan een mooie counter af te ronden: 0-3. Nadat Temelkov nog een grote kopkans miste en Pascal van Berkum rakelings naast schoot was de koek op. NEO kon voor de thee op een prima manier gelijke tred houden met de voortreffelijke tegenstander die dit seizoen weinig teams tegen zal komen die beter zijn dan henzelf. Jammer dat de korte fase na de thee voor een groot deel bepalend was voor het restant voor het duel. De jarenlange ervaring op hoog niveau van veel Sportlust-spelers resulteerde erin dat de gasten niet echt meer in de problemen kwamen.

Na twee duels staan drie ploegen uit Glanerbrug met de maximale score bovenaan en een van die ploegen, Eilermark, is volgende week de tegenstander. Ook die ploeg is er in de zomer niet op achteruit gegaan, dus NEO kan opnieuw de borst natmaken.