Dames Set-Up’65 en Eurosped winnen; nipt verlies Apollo 8

De dames van Springendal Set-Up’65 uit Ootmarsum en het Vroomshoopse Eurosped zijn de competitie in de dames eredivisie met een overwinning begonnen. Het debuterende Apollo 8 moest echter een kleine nederlaag incasseren.

* Set-Up’65 won thuis met 3-1 van het bezoekende VC Sneek. Alleen de tweede set ging met 20-25 naar de bezoekers. De eerste set was met 25-16 voor de thuisclub en ook de sets drie en vier bleven met respectievelijk 25-20 en 25-14 in Ootmarsum.

* Eurosped behoefde in Apeldoorn tegen Alterno geen set af te staan. De ploeg van Jan Berendsen won vrij eenvoudig met 0-3 met de overtuigende setstanden van 17-25, 24-25 en 23-25.

* In Gennep verloor Apollo 8 uit Borne nipt met 3-2. De debuterende ploeg kwam na een snelle 2-0 achterstand, 25-21 en 25-20, goed terug door de sets drie en vier met de setstanden 22-25 en 18-25 naar zich toe te trekken. Een punt was binnen, maar wanneer er in de vijfde set niet zoveel fouten waren gemaakt, die resoluut werden afgestraft, dan had er ongetwijfeld meer ingezeten. Nu bleef de setwinst met 15-8 bij de thuisclub, Fast Flamingo’s-Activia.

Foto’s wedstrijd Set-Up’65 – VC Sneek: sportfoto-oost