Veerkrachtig NEO wint met 2-3 bij Eilermark na 2-0 achterstand

NEO heeft de twee relatief teleurstellende resultaten tegen twee sterke tegenstanders goed weten te pareren door tegen het ook al sterke Eilermark met 3-2 aan de goede kant van de score te blijven. Na een ruststand van 1-0 werd het eerst nog 2-0, maar een ontketend NEO legde Eilermark daarna op de pijnbank en dat leverde een verdiende 3-2 zege op. Het was lang geleden dat de zwart-witten wonnen aan de Ekersdijk.

In een aantrekkelijke wedstrijd in een hoog tempo waren de eerste initiatieven voor NEO. Al na een minuut kwam Stijn Baars in kansrijke positie, maar de slotpass was niet nauwkeurig, iets dat helaas vaker voor zou komen lopende het duel. Kilometervreter Rick ten Tusscher was betrokken bij de volgende twee momenten. Eerst kwam hij net te laat op een dieptepass en wat later kwam een inzet van Stijn Baars via doelman Versteeg bij hem terecht, maar Rick kwam net niet tot een doelpoging.

Uiteraard liet ook Eilermark zich niet onbetuigd en was met name erg gevaarlijk via de geweldige nieuwe spits Yannick de Vries. De van GA Eagles afkomstige jongeling is een echte aanwinst voor Eilermark en de derde klasse. Handig en pijlsnel. Samen met de doorgewinterde Hakan Kocoz, afkomstig van Barbaros, werd het NEO niet makkelijk gemaakt.

Na 20 minuten een geweldige NEO-aanval. Rick ten Tusscher onderschepte een aanval en via Stijn Baars, Max Brunninkhuis en een overstapje van Ron Spoler belandde de bal bij Jochem Stam die op Scott Versteeg stuitte. Vlak daarna een schitterende crosspass van Steven Zonder gevolgd door een dito aanname van Stijn Baars, maar ook nu werd de slotpass in zeer kansrijke situatie onderschept door Versteeg.

Na een half uur luwden de NEO-aanvallen ietwat en werd Eilermark dreigender. Nadat de sterk spelende Steven Zonder na een fraaie actie van de Vries nog ternauwernood van scoren af kon houden was het een paar minuten later wel raak. De naar links uitgeweken Hakan Kocoz zette fraai voor en Kenneth Cooper punterde de bal net voor Steven Zonder onhoudbaar voor Bob Peterman in: 1-0. In de laatste seconden van de eerste helft was Max Brunninkhuis nog dicht bij de 1-1 maar zijn schot vloog rakelings naast. Beter voetballen, maar wel met 1-0 de kleedkamer opzoeken, alwaar Jan Willem van Holland de nodige rake woorden in petto had.

De tweede helft leek een parallel te worden van het duel tegen Sportlust vorige week. Al na ruim een minuut scoorde de tegenstander. De Vries had weer eens een goede actie in huis en de bonkige spits Augie Arslan prikte de 2-0 binnen. De wedstrijd leek gelopen. Na die goal herpakte NEO zich. Max Brunninkhuis schoot op Versteeg en Jesse Keur kon alleen voor de goalie de bal net niet controleren. De derde kans leverde op miraculeuze wijze geen treffer op. Een mooie combinatie tussen Ron Spoler en de steeds dieper spelende Mauro Lohuis leverde een voorzet op die door Versteeg werd losgelaten, maar Rick ten Tusscher prikte de bal tegen de paal, Eilermark met de schrik vrij laten komend.

Nadat Jochem Stam nog eens een keer Scott Versteeg testte leek Eilermark het duel te beslissen. Een razendsnelle counter via Yannick de Vries werd van de lijn gehaald door Steven Zonder. Een cruciale redding zo zou later blijken. Met nog 20 minuten op de klok kwam NEO terug in de wedstrijd. Stijn Baars speelde zijn directe tegenstander weer eens uit en zijn schot/voorzet verdween op miraculeuze wijze achter Versteeg: 2-1.

NEO rook bloed en met name conditioneel waren de elf van van Holland de bovenliggende partij. Nadat Stijn Baars eerst net over kopte leverde een juweel van een aanval de 2-2 op. De goed spelende Stijn Huls bezorgde de bal bij Ron Spoler die via een subtiel hakje Max Brunninkhuis in stelling bracht. Diens voorzet werd door Rick ten Tusscher koel binnen gewerkt: 2-2.

Daarmee bleek de koek nog niet op want nauwelijks een minuut later leverde een onderschepping vrije doortocht op voor dezelfde ten Tusscher die Versteeg volstrekt kansloos liet: 2-3. Wat volgde waren tien minuten waarin Eilermark alles op alles zette, vrijwel niets creëerde en NEO drie mogelijkheden op een hogere score liet liggen. De stand bleef echter 2-3.