STEVO wint in een ware thriller met 4-6 BVC’12

De thuisblijvers bij het duel BVC ’12 tegen STEVO in Beek en Ubbergen hadden zondagmiddag duidelijk ongelijk. De beide ploegen schotelden het weinige publiek een waar spektakelstuk voor, en dan met name in de 2e helft. Tien goals vielen er in het enerverende duel. STEVO maakte er twee meer dan BVC en bleef daarmee met 4-6 aan de goede kant van de score.

De selectie van STEVO toonde veerkracht in dit duel waar het in de eerste 20 minuten maar moeilijk op gang kon komen. Tot overmaat van ramp kopte Stijn Harmelink uit een vrije trap ook nog eens in eigen doel. Misschien wel een geluk bij een ongeluk dit eigen doelpunt, want het leek of iedereen eerst nu goed wakker geschud was.

Justin Oude Booijnk deelde na de achterstand een speldenprik uit aan BVC met een bal op de lat en even later was het wel raak uit een vrije trap van Rick Wiefferink. Heel mooi krulde de middenvelder, op twintig meter van het doel, de bal om de muur heen in de verre hoek. STEVO tapte nu uit een ander vaatje en het duurde niet lang of de wedstrijd stond op zijn kop en leidde de ploeg uit Geesteren met 1-2. Hugo Weerink kreeg op de zestien de bal goed aangespeeld van Roy Wigger en haalde meteen uit. Over de keeper van BVC verdween de bal onder de lat in het doel.

BVC was duidelijk van de leg vlak voor rust en STEVO nam zowaar de regie in handen. Lars ten Hoeve had in de 45e minuut pech dat zijn bal van de lijn werd gehaald anders had de ploeg van trainer Geert Veldhuis wel heel comfortabel de kleedkamer opgezocht.

De betere vorm van STEVO in het laatste gedeelte van de eerste helft kreeg vooralsnog geen vervolg aan het begin van de tweede helft. BVC startte feller en STEVO moest terug. Roy Kreuwel trad handelend op bij een te zachte terugspeelbal, maar een minuut later was het dan toch raak en op rechts werd de bal door BVC simpel in het doel gewerkt 2-2.

STEVO had het even moeilijk, maar toonde opnieuw veerkracht. Een corner van Stijn Harmelink werd door Ingmar Reinerink fantastisch binnengekopt 2-3.
Niet voor lang want BVC kwam vrij snel weer op gelijke hoogte 3-3. Het pleit voor de mannen van Geert Veldhuis dat ze na de tegenslagen nooit in paniek raakten en waar mogelijk de aanval zochten die hun in het verdere verloop geen windeieren zou leggen.

De voor de geblesseerde Maarten Gelhever in het veld gekomen Remon Kruiper viel fantastisch in. Eerst met de 3-4 voorsprong op aangegeven van Roy Wigger. Alleen op de keeper van BVC af, had Remon weinig moeite om deze aan de rechterkant te passeren. Dat deed even later Roy Wigger zelf, middels een counter uit het boekje en de sluitpost van BVC was wederom kansloos.

Met de 3-5 voorsprong en nog 10 minuten op de klok leek de wedstrijd wel gespeeld, maar BVC technisch de betere van STEVO, gaf niet op en de aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Nog steeds was er wel de 4-5 voorsprong van STEVO, maar het billen knijpen langs de kant werd steeds heviger. Gelukkig gaf Remon Kruiper in blessuretijd, met een prachtige individuele actie, het 4-6 genadeschot aan BVC en was de opluchting groot bij STEVO en zijn aanhang. Een ware thriller in de tweede helft, waarbij STEVO op basis van opnieuw een enorme werklust en prima countervoetbal een verdiende overwinning behaalde. Inmiddels is STEVO door de drie overwinningen op rij gestegen naar de tweede plek op de ranglijst.