SVZW pakt eerste driepunter van het seizoen

Een jarige trainer Philip Agteres, prachtig nazomer weer, een volle ziekenboeg en een tegenstander van formaat. Aan de tegenstander behoefde weinig toegevoegd te worden, Genemuiden was en is natuurlijk al jarenlang een begrip in het zaterdag amateurvoetbal. Met recht een geduchte tegenstander van wie je niet zomaar even ging winnen en zeker niet als er zoveel geblesseerden waren. De eerste tien minuten was het aftasten aan beide kanten, het eerste wapenfeitje kwam op naam van Dries Buimer die het van ver probeerde en Genemuiden doelman Daan Huiskamp simpel zag pakken.

Drie minuten later nam Genemuiden een corner van waaruit Sijmon Eenkhoorn hard op doel kopte en SVZW keeper Jens Veldwachter fenomenaal redde. Dat was de grote kans in die beginfase waarin beide ploegen redelijk gelijk opgaand speelden. Daarna werden de gasten toch wat sterker, hoewel de eerste echte goede kans voor SVZW in de 30e minuut kwam na een prima actie van Nigel Michels, die zijn actie zag stranden op Daan Huiskamp.

Twee minuten later kwam de pass van Frank Smit op maat bij Yessin Maskoul en die zorgde voor de 1-0. Vreugde alom bij alles wat de thuisploeg liefhad en het talrijke publiek ging er nog maar eens goed voor zitten. Een minuut na zijn doelpunt ontsnapte Maskoul opnieuw, dit keer bleef het bij een corner en bereikte de voorzet van Karlo Borghuis rechtsback Lars Kamperman Leferink die maar heel nipt naast kopte. De ruststand werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de Zwaluwen.

In de rust had Genemuiden trainer Jan van Raalte gewisseld door Jan Hooiveld te brengen voor Arend van de Wetering, bij SVZW kwamen dezelfde elf terug het veld op. Die tweede helft begon spectaculair want in de 50e minuut kreeg Yessin Maskoul het weer eens op zijn heupen, bediende op het juiste moment Frank Smit die daarop de 2-0 had moeten maken maar in plaats daarvan recht op Daan Huiskamp mikte.

In plaats daarvan werd het twee minuten later gelijk, want Omar Kavak toonde zijn klasse door vernietigend en keihard raak te schieten, Veldwachter was kansloos op die pegel. De thuisploeg was echter niet uit het veld geslagen na die gelijkmaker, Yessin Maskoul was even later dichtbij opnieuw een voorsprong, doelman Daan Huiskamp greep afdoende in en dat feestje ging dus niet door. En weer moest een speler geblesseerd het veld verlaten, dit keer was het de goed spelende Karlo Borghuis, zijn vervanger was Sten Knol. In de 58e minuut een zucht door het Wierdense publiek toen Sijmon Eenkhoorn de 1-2 scoorde maar deed dat in buitenspelpositie. In de 63e minuut opnieuw een blessure aan de kant van SVZW nu was het Dries Buimer.

In de 76e minuut leverde Sten Knol een sublieme pass af op Yessin Maskoul, die daarop Frank Smit bereikte, een prachtige aanval die helaas geen doelpunt opleverde. Een minuut later was dat wel het geval, want Maarten Jansen werkte met wat hulp en geluk de 2-1 binnen met nog een klein kwartier op de klok. De slotfase bleef onveranderd spannend natuurlijk maar in de stand kwam intussen geen verandering meer en stond na 94 minuten voetbal een eindstand van 2-1 op het scorebord.

Foto’s: Henk Steen.