TVC’28 onderuit bij WAVV

Onder prettige omstandigheden op Sportpark Ketwich Verschuur moest TVC ’28 tegen WAVV proberen de tot nu toe foutloze reeks voort te zetten. TVC’28 begon de wedstrijd echter slordig. Na 11 minuten lag de bal via de voet van Kevin van Woerkom in het net. Het antwoord van de ploeg van Marcel Waaijer liet niet lang op zich wachten: nog geen minuut later kreeg Stef Roelofs de bal aan de linkerkant, passeerde zijn directe tegenstander en wist beheerst af te ronden: 1-1.

Beide ploegen speelden slordig, waardoor het grootste deel van de wedstrijd zich afspeelde op het middenveld. Een schotkans kwam uit een directe vrije trap van Jeffrey Huizinga, maar keeper Jeffrey Rutten wist deze te keren. In minuut 28 werd een blauw shirt in de zestien meter omver gelopen door linksback Melchior Onderstal, waardoor de bal op de stip werd gelegd. Stef Roelofs trad aan en faalde niet: 1-2. Vijf minuten later kwam een voorzet van rechts voor de voeten van Mike Molenaar, die tekende voor de 2-2. Na deze serie gebeurtenissen nam het slordig spel weer de overhand waardoor met rust diezelfde stand nog op het scorebord stond.

Na enkele minuten in het tweede bedrijf was al duidelijk dat WAVV feller uit de kleedkamer was gekomen dan TVC ’28. Slordig balverlies werd dan ook meteen afgestraft door WAVV, dat de tweede helft druk zetten. Niek van Ginkel zette de ploeg van Ronald Lieftink weer op voorsprong. Na deze goal behield WAVV het overwicht en wist TVC ’28 niet waar ze het moesten zoeken. Een grote verrassing was het dus niet dat WAVV, na weliswaar een prachtige aanval, in minuut 64 nogmaals het net wist te vinden.

Het tamelijk passieloze TVC miste drang naar voren met veel slordige passes en verloren duels. In de 80ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist door Niek van Ginkel. Keeper Bram Kamphuis, die de eerste inzet nog knap wist te keren maar in tweede instantie kansloos was. In de laatste 10 minuten wist TVC ’28 nogmaals het net te vinden door een tweede penalty van Stef Roelofs en kon Bram Kamphuis nogmaals vissen door een slordigheidsfout achterin, waardoor de eindstand bepaald werd op 6-3.