Jolly Jumpers U20 komt net iets te kort tegen OAA

Dit weekend stond voor Jolly Jumpers U20 de wedstrijd tegen Orange Angels Academy. Na een goede warming-up begon e thuisclub de wedstrijd sterk. Door een strakke defense werd het voor de Amsterdammers moeilijk om het verschil groot te maken. Zo kwam men van een 5-12 achterstand naar een gelijkspel van 19-19 aan het eind van het eerste kwart. Dit was te danken aan de goede defense en vele rebounds. Deze stand leidde tot veel frustratie aan de kant van de Orange Angels.
Het tweede kwart zette Orange Angels Academy de press door. Hier kwam Jolly Jumpers minder goed onderuit wat leidde tot meer bal verlies. Meerdere scores vielen niet, waardoor de thuisclub in het tweede kwart maar slechts 10 punten wist te maken. Toch hield men de defense goed dicht en bleef men vele rebounds pakken waardoor OAA ook niet veel wist te scoren. Jolly Jumpers ging de rust in met een 29-33 achterstand.
De wil om goed uit de kleedkamer te komen was aanwezig, maar dit verliep helaas niet helemaal zoals men had gedacht. Het resulteerde zelfs in een achterstand van maar liefst 17 punten, namelijk 38-55. Dit kwam doordat de aanval niet liep omdat men voor eigen individuele acties ging. Eindstand derde kwart 40-55.
Jolly Jumpers begon met een achterstand van 15 punten aan het vierde kwart in. Men gaf niet op en toonde een enorme veerkracht. Door de druk die men gaf wist OAA hier niet mee om te gaan. Scores vielen aan hun kant niet en de thuisclub kwam steeds dichterbij, zelfs tot een achterstand van slechts 3 punten. Uiteindelijk mocht het niet baten en trok OAA de wedstrijd toch naar zich toe met 62-67.
Foto’s: door Jolly Jumpers / Jan Boerrigter