WVC volley H1 wint wederom met 3-1; nu tegen Set-Up’65 H2

Vrijdag speelde WVC volley H1 de 5de wedstrijd van het seizoen, een thuiswedstrijd tegen Set-Up’65 H2. De tegenstander was wat lager op de ranglijst te vinden, maar met 1 wedstrijd tegoed virtueel een concurrent voor de mannen van Weghorst Makelaardij WVC volle. Daarnaast bleek in de aanloop naar vrijdag dat WVC alles behalve compleet en fit zou zijn, met meerdere blessures.

In de 1ste set werd direct duidelijk dat WVC Volley goed en scherp aan de wedstrijd begon. Peter Oosterhuis kon ondanks blessure toch goed van start en het gat op mid werd opgevangen doordat trainer/coach Arjan Heuver zijn wedstrijdshirt had aangetrokken. Er werd actief verdedigd en veel ballen werden van de vloer gehaald. Ook de pass was onder controle, al mocht daar wel meer lef in worden gelegd richting de netband. Mede dankzij het verzorgde spel van de tegenstander (zeker passend stonden de libero en passer-loper hun mannetje) werd er geen groot verschil gemaakt. Toch kwam setwinst eigenlijk nooit in gevaar: 25-20.

In de 2de set werd het gaspedaal bij WVC echt ingetrapt. Door hoge servicedruk van onder andere Rik Buijse en Arjan Heuver, imponerende blokkeringen van Jarek Sobczynski en slagkracht aan de buitenkant door Wiljen Veldhuis en Hans Gelten, kwam de tegenstander er simpelweg niet aan te pas: 12-3. De ruime voorsprong gaf Ivar Wilgenburg de mogelijkheid om zijn debuut in het 1ste te maken en de set werd ook, ondanks wat verslapping aan het einde, niet meer weggegeven: 25-18

Toch stapte Set-Up in de 3de set met frisse moed weer het veld op. Het verzorgde spel en zeker de werklust zorgde ervoor dat de set gelijk opging en dat de tegenstander halverwege zelfs brutaal aan ruime voorsprong pakte: 12-15. Tijd voor WVC Volley H1 om weer de rug te rechten. Na de noodzakelijke time-out werd duidelijk orde op zaken gesteld en dankzij een lange serviceserie, goede verdedigende acties en lef aan het net werd via een 20-15 de set gepakt: 25-20. Tekenend voor de scherpte en felheid bij WVC was een afketsende bal van Set-Up, die met een 2-slag door Peter Oosterhuis via de tegenstander vast in het dak werd geslagen.

3-0 voorsprong op zak, ontspannen de 4de set spelen. Servicedruk aan de kant van WVC viel weg, en Set-Up bleef verzorgd spelen. Zeker de B-aanval bij de gasten kwam een paar keer goed door en deze keer kon WVC zich niet oprichten: 20-25 verlies. Een herhaling van vorige wedstrijd tegen Wivoc (ook 4de set verlies na 3-0 voorsprong).