DOS’37 speelt verdienstelijk gelijk tegen SDV Barneveld

De Vriezenveense formatie speelde voor de derde keer op rij gelijk in een uitwedstrijd. Tegen het ambitieuze SDV Barneveld werd uiteindelijk de eindstand bepaald op 3-3. Het was een wedstrijd met twee gezichten, een eerste helft die met de rust 0-1 was en zeker qua scoringskansen voor DOS’37 hoger had moeten uitvallen. In de spectaculaire tweede helft kwam SDV Barneveld sterk uit de startblokken en speelde het veel beter, maar kijkend naar de echte scoringskansen en niet naar het optisch veldoverwicht, waren ook hier de betere scoringskansen voor DOS’37.

Vanwege een ware blessuregolf bij DOS’37, begint men gehavend aan de wedstrijd en werd de bank bezet door bijna alleen maar jeugdspelers. SDV Barneveld begint voortvarend en dit levert gelijk in de eerste minuten al enkele corners op en zo moet de debuterende doelman Jordy Dijkhuis, die deze middag uitstekend de geblesseerde Nitert verving, al in de 4e minuut ingrijpen.

Nadat de eerste storm van de Barnevelders is gaan liggen komt DOS steeds beter in het spel. In de 13e minuut gaat, de laatste weken in goede vorm verkerende Sten Middelkamp, uitstekend door op rechts en levert een voorzet op maat af op van der Velden, die de bal kiezelhard in het netje schiet en de stand op 0-1 zet. SDV Barneveld probeert het wel maar DOS houdt de ruimtes klein er zit er kort bovenop, waardoor SDV Barneveld geen echte grote kansen krijgt. DOS krijgt deze wel, Maarten Smit speelt een goede eerste helft en samen met Sten Middelkamp zorgt hij voor veel gevaar over de rechterflank. De afwerking bij DOS laat net als de afgelopen weken nogal iets te wensen over en zo wordt de ruststand uiteindelijk “slechts” 0-1.

SDV Barneveld komt de tweede helft goed uit de kleedkamer, waar DOS, net als bij de start van de eerste helft eerst nog op gang moet lijken te komen. De Barnevelders zijn beduidend feller. In de 50e minuut leidt dit na een fraaie aanval tot de gelijkmaker, 1-1. Het wakker geschudde DOS komt echter al snel weer op voorsprong, na doorkoppen van Nick Wennink in de 54e minuut, kan de goed spelende Bernd Bove de bal keurig afronden, 1-2.

Slechts drie minuten later wordt de stand zelfs 1-3. Met een mooie pass van Stef van der Velden, wordt Maarten Smit alleen voor de keeper gezet en wordt deze kans netjes door hem afgerond. Op dat moment lijkt de wedstrijd gespeeld, maar niets is echter minder waar! Er volgt een zeer spectaculaire fase. In de 64e minuut maakt SDV Barneveld de 2-3 uit een terecht gegeven penalty.

In de 65e minuut gaat Nick Wennink alleen op de keeper af en heeft de 2-4 op zijn schoen, de keeper redt echter uitstekend en uit de daarop volgende tegenaanval scoort SDV Barneveld in dezelfde 65e minuut de 3-3.

SDV Barneveld is in deze fase sterker en DOS is minder scherp als in de eerste helft. Er volgen nog enkele kansen voor beide ploegen, waarbij DOS in blessuretijd nog een hele grote kans krijgt en de scheidsrechter een vermeende penalty, vanwege een duw, wegwuift. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 3-3 en beide ploegen stappen met een ontevreden gevoel van het veld. Ook na afloop tijdens de persconferentie bleken beide trainers een volledig eigen kijk op de wedstrijd te hebben.

Foto’s: Jeroen Tempert.