NKC’51 wint ook van Rigtersbleek

Zaterdag speelde NKC’51 de laatste thuiswedstrijd op het veld tegen Rigtersbleek, voordat de zaal weer wordt ingegaan. NKC’51 moest winnen om de koppositie te behouden, voor Rigtersbleek waren de punten welkom om afstand te nemen van de onderste regionen, waar het met uitzondering van rode lantaarndrager KVZ erg dicht bij elkaar ligt.

NKC’51 begon messcherp in de eerste aanval en dat resulteerde in een snelle voorsprong, 1-0. Hierna wist Rigtersbleek twee keer te scoren en nam zo met 2-1 de leiding. Dit was van korte duur en NKC’51 wist het initiatief terug te pakken, 4-2. NKC’51 had in de eerste helft het betere van het spel en ook de nodige mogelijkheden om het verschil groter te maken. Over en weer werd het fysieke contact niet geschuwd en met de gegeven vrije ballen door de scheidsrechter, die een lastige middag had, wist NKC’51 beter om te gaan dan Rigtersbleek. Met tussenstanden als 8-4, 10-6 en 12-8, werd er uiteindelijk gerust met 13-8 in het voordeel van de Nijverdallers.

Na rust was het zaak voor NKC’51 om de wedstrijd te beslissen. Door in veel wedstrijden te wisselvallig te spelen, liet het de tegenstander vaak terug in de wedstrijd komen. Ook in deze wedstrijd was dat het geval. NKC’51 wist nog de 14-8 te maken, maar na het missen van een strafworp op 15-8 ging het bergafwaarts voor de ploeg van coach Gert Schorn. NKC’51 kreeg het moeilijk in de aanval, Rigtersbleek maakte daar gebruik van en sloop langzaam maar zeker dichterbij.

Bij NKC’51 lag het rendement in de tweede helft zo laag dat het in de eerste twintig minuten van de tweede helft maar twee keer wist te scoren. Rigtersbleek bleef hard werken en dat wierp zijn vruchten af. Vijf minuten voor het einde wist Rigtersbleek de aansluitingstreffer te maken, 15-14. Na een doelpuntloze periode van NKC’51 werd uiteindelijk de bevrijdende 16-14 gemaakt en daarmee was de wedstrijd beslist. NKC’51 wist nog eenmaal te scoren en bepaalde de eindstand op 17-14.

NKC’51 blijft door deze overwinning koploper en speelt volgende week de laatste wedstrijd op het veld tegen Juventa in Hardenberg.