STEVO met 0-2 onderuit tegen SC Bemmel

STEVO was zondagmiddag in de thuiswedstrijd op de Peuverweide met 0-2 de mindere tegen SC Bemmel. Voetballend moest STEVO het duidelijk afleggen tegen Bemmel, dat de twee goals al voor rust maakte. STEVO was van goede wil, legde ook veel energie in de wedstrijd in met name de tweede helft toen het zich veelvuldig voor de goal van de gasten liet zien, maar tot echt heel grote kansen kwam het zelden. Op de winst van Bemmel is na 90 minuten weinig aan te merken.

STEVO probeerde in het begin van de eerste helft de aanval te zoeken en Bemmel startte voorzichtig, wachtend op de bedoelingen van de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Lars ten Hoeve en Hans Brunninkhuis kregen wat kleine mogelijkheden, maar niet mee dan dat. Bemmel had wel een heel grote kans waar Roy Kreuwel met uitgestrekte hand de bal maar net naast de paal kon tikken.

Vanaf ongeveer de 20e minuut nam Bemmel meer en meer het initiatief en voetbaltechnisch was het ook de bovenliggende partij. De 0-1 voorsprong van Bemmel viel desondanks toch nog vrij onverwacht in de 37e minuut. De bal uit een laag schot voor het doel viel in de kluts tussen spelers van beide ploegen in de goal. Verdediger Stijn Harmelink pepte zijn teamgenoten vlak voor rust nog eens op, maar dit kon niet voorkomen dat in de 43e minuut de 0-2 op de borden verscheen. De bal werd vanaf de rand zestien steenhard in het midden van de STEVO-goal tegen het net geschoten.

Een flinke tegenvaller en de grote vraag was wat STEVO nog kon doen om deze de 0-2 achterstand in de tweede helft om te draaien. Met heel veel inzet en veel gecreëerde corners probeerde het van alles om de muur van SC Bemmel te slechten, maar de gasten stonden steeds op de juiste plek en de mannen van Geert Veldhuis zakte de moed steeds verder in de schoenen. De 0-2 voorsprong van voor de rust werd niet meer uit handen gegeven door SC Bemmel, een elftal dat zeker om de bovenste plaatsen mee zal strijden in deze competitie.