Zwart Wit en Revival delen de punten

Afgelopen weekend speelde Zwart Wit een enerverende wedstrijd tegen Rivival uit Terschuur. Waar de tegenstander vorig jaar nog een klasse hoger uitkwam, stond het voor aanvang van de wedstrijd in de onderste regionen. In een zeer spannende wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een puntendeling: 22-22. De Deldense formatie begon gewijzigd aan de wedstrijd. De pas 16 jarige Sandra Borgeling maakte haar basisdebuut en deed dit zeer verdienstelijk. En luisterde haar debuut op met een doelpunt.

Zwart Wit begon in een hoog tempo aan de wedstrijd en draaide erg goed en zelfverzekerd. Revival had moeite om hier in mee te komen en de Deldense ploeg kon uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Revival kreeg iets meer grip op hun eigen aanvalsspel en kon terugkomen tot 5-4. Qua score bleef de teller doorlopen en ging het gelijk opgaand in de eerste helft. Beide ploegen speelden gedisciplineerd en waren erg scherp in de afronding. Bij een stand van 13-13 werd de rust opgezocht.

Na de thee bleef het spelbeeld ongewijzigd en bleef het tempo erg hoog liggen. Zowel Revival als Zwart Wit konden niet uitlopen in de tweede helft. Beide ploegen konden niet loskomen van elkaar en wisselden elkaar in voorsprong van één punt af. Enkele minuten voor het einde stond er een 20-20 tussenstand op het borde. Beide ploegen speelden voor de winst en bleven er voor gaan. In de laatste minuten scoorden beide ploegen nog. Revival kwam met 20-21 voor, maar Zwart Wit trok de stand weer gelijk. In de laatste minuut leek de tegenstander uit Terschuur spekkoper te worden en scoorde 21-22. Jorick Koster had het laatste woord en bracht de eindstand op 21-22.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor het zaalseizoen op de agenda: een uitwedstrijd in Haarlem, tegen de gelijknamige tegenstander.