De Tukkers wint derby bij Reutum met 0-2

De Tukkers speelde afgelopen zondag de derby in en tegen Reutum. De Albergenaren waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en wonnen verdiend met 0-2.In de beginfase gebeurde er weinig voor beide doelen. De thuisploeg probeerde wel enkele keren hoog druk te zetten op de defensie van De Tukkers. Naarmate de eerste helft vorderde vonden de Albergenaren steeds vaker de vrije man.

Na een prachtige aanval kwamen de gasten na 23 minuten spelen dan ook terecht op voorsprong. Stijn Boswerger stuurde Sjoerd Visschedijk met een steekpass de diepte in. De aanvaller van De Tukkers controleerde goed en schoof de bal achter de doelman: 0-1. Reutum was daarna meerdere malen dreigend uit corners, omdat De Tukkers dat in die fase te makkelijk weg gaf. Het bleef bij een kopkans die een metertje over het doel ging. De zwart-witten hadden nog voor de rust de score kunnen verdubbelen. Ruben Hulshof kon de bal binnenglijden na de breedtepass van Sjoerd Visschedijk. Hij kwam echter net een halve meter tekort.

In het tweede bedrijf was De Tukkers veruit de betere ploeg. Reutum kwam nog maar zelden op de helft van de Albergse formatie. Ondanks het grote overwicht vielen er niet heel veel kansen te noteren. Bij De Tukkers ontbrak het aan de beslissende eindpass. Net toen Reutum aan een soort slotoffensief wou beginnen door een-op-een te spelen, besliste De Tukkers de wedstrijd door de 0-2 te maken. Kjell Huisman vond Sjoerd Visschedijk in de diepte. Visschedijk wist net als in de eerste helft de doelman te passeren: 0-2. In de laatste 5 minuten kreeg De Tukkers nog een paar doelkansen, maar deze troffen geen doel. Volgende week zondag speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen GVV Eilermark. De aftrap is om 14:00 uur.