Oorwassing voor STEVO van WAVV

STEVO kreeg zondagmiddag in Wageningen een oorwassing van WAVV. Met een 6-1 nederlaag moest de ploeg van trainer Geert Veldhuis huiswaarts keren. Een bittere nederlaag die hard aankomt in het STEVO-kamp. Behoudens de eerste 3 minuten, waarin Roy Wigger de kans had om STEVO al vroeg op voorsprong te zetten , zat het verder eigenlijk nooit in de wedstrijd. WAVV had een makkelijke middag zonder groots te spelen en het was te danken aan keeper Roy Kreuwel dat de uitslag niet hoger uitviel. STEVO was ongetwijfeld van goede wil deze zondag, maar liet zich veel te makkelijk naar de slachtbank leiden.

Al na 10 minuten stond de thuisploeg op 2-0. Eerst de 1-0 uit een corner waar STEVO er geheel niet goed uitzag en even later de 2-0 door slecht uitverdedigen op de zestien meter. WAVV zat dus vroeg op rozen en blaakte door de vroege comfortabele voorsprong van het zelfvertrouwen, zo was goed te zien. Bij STEVO was er duidelijk iets geknakt en het voetbalde meer en meer tegen zichzelf dan tegen WAVV, althans zo leek het vanaf de zijlijn. In verdedigend opzicht liet STEVO in Wageningen ook veel te veel steekjes vallen en al voor rust had de voorsprong hoger kunnen zijn dan de twee nul op dat moment.

Ook na de thee kon STEVO maar niet in haar spel komen, er waren maar weinig spelpatronen te ontdekken en WAVVV deed nog meer dan wat het voor rust deed, namelijk scoren. Simpel liep het uit naar een hoge uitslag. Al in de 49e minuut was er de 3-0 en eerst bij 4-0 deed STEVO wat terug middels een penalty. Roy Wigger werd onderuit gelopen in het strafschopgebied en Niels Wigger schoot de bal vanaf 11 meter beheerst binnen, 4-1. Een minuut later was de afstand alweer weer vier goals. Vanaf de aftrap schoot WAVV de vijfde van de middag binnen.

Het slotakkoord van WAVV kwam door een benutte strafschop, nadat Stijn Harmelink de bal met de hand beroerde in de zestien. Roy Kreuwel, wel in goede doen deze middag, was de trap vanaf elf meter te machtig waardoor de eindstand op 6-1 werd bepaald. Na twee nederlagen op rij moet STEVO de komende week de accu opladen voor de thuiswedstrijd zondag tegen Heino. De kopjes moeten weer omhoog en de neuzen in de goede richting. Aan de technische mensen bij het eerste elftal om dit te bewerkstelligen in zeven dagen.