Eerste winst in de eredivisie voor dames Jolly Jumpers

Het eerste damesteam van Jolly Jumpers speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Martini Sparks uit Haren. Het team uit Haren is, net als Jolly Jumpers, dit seizoen een nieuwkomer in de eredivisie.

Jolly Jumpers startte de wedstrijd met volle overtuiging. De eerste twee treffers waren dan ook voor de dames uit Tubbergen. Zowel aanvallend als verdedigend was er snel spel te zien waarbij na het eerste kwart een score van 13-5 op het bord stond.

In het tweede kwart kwam het team uit Haren dichterbij, maar door afwisselende verdediging werd het scoren voor Haren moeilijker. Aan de kant van Jolly Jumpers vielen de scores wel zowel van onder de basket als van afstand. De rust werd ingegaan met een mooie voorsprong voor Tubbergen van 39-22.

Het derde kwart is voor de dames van Jolly Jumpers vaak een wat lastig kwart. Toch was een mentale groei zichtbaar ten opzichte van de start van het seizoen; er werd stabieler en meer gecontroleerd gespeeld. Het team uit Haren kwam in dit kwart slechts eenmaal dichterbij met een verschil van 14 punten, maar meer gaven de dames uit Tubbergen niet weg. Het kwart eindigde met een stand van 56-41.

Jolly Jumpers wist het laatste kwart en daarmee de wedstrijd goed af te sluiten. Jolly Jumpers bleef snelheid houden in de aanval en verdedigend druk geven. Ook de full-court press van Martini Sparks werd goed uitgespeeld en daardoor kwam de overwinning nooit in gevaar. Jolly Jumpers won hiermee haar eerste wedstrijd in de eredivisie met 75-52. Een mooie opsteker voor de Jumpers, waar elke week een stijgende lijn te zien is.

De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op woensdag 7 november om 20:15 uur in Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen. Tegenstander is de huidige nummer 3 van de competitie, Lekdetec uit Bemmel.

Zondag speelde het tweede damesteam van Jolly Jumpers een oefenwedstrijd tegen het Duitse Emsdetten. Doel van de wedstrijd was onder andere het oefenen van de ‘Run and Jump’, een variatie op de man-to-man-verdediging. Eindstand van de wedstrijd is 37-85 in het voordeel van de Tubbergenaren.