HCTwente MB1 pakt volle winst bij eerste thuiswedstrijd in Super-B

Zaterdag speelden de meiden van HC Twente MB1 haar eerste thuiswedstrijd in de Super-b klassen. Net als vorige week tegen Bloemendaal een prachtig affiche. Hockey Club Klein Zwitserland kwam op bezoek. Een roemruchtige club uit Den Haag die onder leiding van Ties Kruize in de jaren tachtig grossierde in landskampioenschappen bij de heren, was afgelopen zaterdag de tegenstander van HC Twente Meisjes B1 in de Super-B klasse.

De omstandigheden waren prima en veel publiek kwam naar deze wedstrijd kijken. HC Twente kwam net als vorige week sterk uit de startblokken. Met goed hockey werd Klein Zwitserland direct onder druk gezet. Met uitzondering van enkele strafcorners, speelde het spel zich voornamelijk voor het doel van de keepster van Klein Zwitserland af. Dat resulteerde in een ruststand van 1-0 door een doelpunt van Emma Mulder. Echter doordat het vizier niet op scherp stond, had dit veel meer kunnen zijn.

De tweede helft liet een ander beeld zien. Klein Zwitserland ging opportunistischer spelen en probeerde met lange klappen en tip ins een gelijkspel te forceren. Het hockeyspel werd daarmee van beide kanten wat rommeliger, maar HCTwente hield goed stand mede dankzij goed keeperswerk van Britt Habers. In de tweede helft werd er verder niet meer gescoord, waardoor een eindstand van 1-0 op de borden bleef staan. HCTwente nestelt zich met deze overwinning in de middenmoot en moet volgende week op bezoek naar Groningen.