Nipte overwinning meiden Peatminers op Celeritas/Donar

De meiden van Peatminers hebben afgelopen zaterdag samen met de meiden van Celeritas Donar uit Groningen het talrijke aanwezige publiek een spannende pot basketbal voorgeschoteld in Sporthal de Stamper in Vriezenveen. Spannend maakt ook dat er niet alles goed ging, maar wel een bewijs dat basketballen op landelijk niveau aantrekkingskracht heeft op het publiek. Want zaterdag zaten de tribunes vol en de sfeer was zoals een bezoeker omschreef “Het was prachtig. Wat een beleving. Lekker sfeertje. Mooi eindresultaat. Was echt een uitnodiging om weer te komen”. Mooier compliment kunnen de meiden en staf, maar eigenlijk de hele club Peatminers, niet ontvangen. Zaterdag was weer een moment waar een vereniging samen voor kan staan om mooie dingen te doen met elkaar.

Afgelopen weekend stond er een zware pot voor Peatminers op de planning. Het eerste kwart lieten de meiden in het groen goed samenspel zien en kwamen hierdoor op een ruime voorsprong terecht, in het tweede kwart nam de pit een beetje af en kreeg de tegenstander een kans om terug te komen in de wedstrijd, ondanks het feit dat er soms meer sprake was van rugby dan van basketbal, hield Peatminers het hoofd koel en bleven door strijden. In de rust waren de meiden vastberaden om de punten te pakken en alles te geven wat er in ze zat, zo te zien hadden de tegenstanders hetzelfde plan waardoor het vrij gelijk op ging. Uiteindelijk door fantastisch samenspel en een geweldige energie van het publiek goed uit de wedstrijd gekomen. De verdiende overwinning is natuurlijk naar de meiden in het groen gegaan met een krappe maar mooie winst van 65-61.