SVZW ontvangt Hardenberg’85 voor de beker

Komend weekend is er voor de meeste teams geen competitievoetbal. Deze zaterdag staan er wel veel bekerwedstrijden op het programma. In Wierden gaan SVZW en Hardenberg’85 strijden om een plek in de volgende bekerronde. Veel mensen denken bij horen van de naam Hardenberg dat om HHC gaat, maar ze vergeten dan dat er nog een voetbalvereniging in Hardenberg is. Zoals de naam al zegt werd 16 december 1985 deze voetbalvereniging opgericht. In eerste instantie s.c.Baalder genoemd, maar later werd besloten om de club v.v. Hardenberg’85 te noemen. De vereniging werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Baalderveld in Hardenberg. In het seizoen 2018-2019 komt het eerste elftal uit in de zaterdag 3e klasse D noord. Daarin staat Hardenberg’85 op de 8e plaats met 6 punten uit zeven wedstrijden. Die punten kwamen tot stand dank zij 1 overwinning en 3 gelijke spelen. De overwinning was afgelopen zaterdag. BSVV uit Bovensmilde werd met 0-1 verslagen. Hardenberg’85 kwam in de volgende bekerronde door in de poulefase te winnen van DES, DRC’12 en SVV’56.

SVZW speelde nog bekerwedstrijden dit seizoen. Clubs in de hoofdklasse stromen pas in de knock-out fase in het bekertoernooi. Vandaar in deze voorbeschouwing geen bekeruitslagen van SVZW. Natuurlijk is de belangrijkste doelstelling voor dit seizoen de handhaving in de hoofdklasse. Maar dat wil niet zeggen dat wedstrijden om de beker niet serieus genomen gaan worden. Ver komen in de beker geeft ook een goed gevoel. En dat goede gevoel neem je dan weer mee in de competitie. In die competitie heeft SVZW het lastig op dit moment. De laatste twee wedstrijden werden dan wel niet verloren, maar met twee gelijke spelen krijg je er niet veel punten bij. Maar er zijn 20 wedstrijden te spelen, dus ook nog 20 mogelijkheden om punten te halen. Zaterdag gaat niet om de punten, maar om de winst. Want de winnaar gaat door naar de volgende ronde, en voor de verliezer zit het bekertoernooi er dan al weer op. Op papier zou je zeggen dat SVZW in staat moet zijn om door te gaan in de beker. Maar er komen in beker altijd verassingen voor, dus in dit geval geldt ook : een gewaarschuwde club telt voor twee. De wedstrijd tussen SVZW en Hardenberg’85 begint om 14:45 uur.