Borhave ruim langs Foreholte

Borhave stond zondag in Borne in de wedstrijd tegen Foreholte voor de opdracht om te winnen van de nummer laatst in de competitie. Foreholte kwam met heel andere bedoelingen naar Borne en gaf daar in de eerste fase van de wedstrijd uitvoering aan. In het eerste kwartier namen de gasten de eerste score voor hun rekening, snel gepareerd door Borhave. Maar de ploegen waren elkaars gelijke in de scores waardoor het tot 8-8 gelijk op ging. Na het eerste kwartier nam Borhave het initiatief waardoor de wedstrijd naar de thuisploeg kantelde. Borhave wist het krachtsverschil ook daadwerkelijk in scores te vertalen. De ploeg liep langzaam maar gestaag weg van de gasten uit Voorhout.

De ruststand was 17-12, duidelijk en een goede afspiegeling van het krachtsverschil.In de tweede helft liepen de gastvrouwen snel weg naar een verschil van negen doelpunten. Borhave was meer doelgericht en doortastend. Na 8 minuten stond het al 24-15, hierna haperde de machine bij Borhave. De gasten kwamen nog even terug tot op vijf doelpunten maar verder liet de Twentse damesploeg het niet komen.

In de laatste fase wisten de Tukkers weer weg te lopen, onder andere door drie opeenvolgende doelpunten van de Litouwse Ugne Slavenaite. Borhave won de wedstrijd met 34-25 en dat was niet geflatteerd. De scores bij Borhave kwamen vandaag van negen verschillende speelsters en als vanouds maakten de doelvrouwen het de tegenstander samen met de verdediging moeilijk om tot scoren te komen. Dit was een nuttige derde overwinning die Borhave in punten naast Dalfsen en DSVD brengt.

Volgende week speelt Borhave uit in Deurningen de derby tegen DSVD.

Foto’s: sportfoto-oost